Foto: ©Blue Army

‘Ruudje’ Vormer alweer zes jaar speler van Club Brugge

Hij kwam, hij zag en hij overwon. In het shirt van Feyenoord lukte het maar niet om een basisplaats af te dwingen, maar in dienst van Club Brugge had hij niet lang nodig om de harten van de fans te veroveren. Inmiddels is hij één van de sterkhouders en draagt hij met trots de aanvoerdersband. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Ruud Vormer. Vandaag is het precies zes jaar geleden dat hij werd gepresenteerd als speler van Blauw-Zwart.

Op 1 september 2014 zette Ruud Vormer zijn eerste handtekening onder een contract bij Club Brugge. Hij tekende in eerste instantie voor drie seizoenen, maar op 9 december 2015 werd dat contract al verlengd tot de zomer van 2020. Twee jaar geleden werd het opnieuw opengebroken. De Nederlander staat vooralsnog tot de zomer van 2022 onder contract bij de landskampioen. Dan is hij 34 en heeft hij eigenlijk nog wel even te gaan. Onlangs maakte de aanvoerder er geen geheim van zijn loopbaan af te willen sluiten bij Club Brugge. Vormer is niet alleen verliefd op Blauw-Zwart, maar ook op de stad. ”Als het aan mij ligt, blijven we tot het einde van mijn carrière. Het leven is hier goed, de mensen zijn superlief. Wat wil een mens nog meer?”, vertelde hij in juli in het programma Vive La Vie.

Omdat de liefde volledig wederzijds is, zetten wij enkele mooie momenten van Vormer in het shirt van Club Brugge op een rijtje.

Winnende goal tegen Anderlecht in 2015

Na afloop van zijn eerste seizoen in het shirt van Club Brugge benoemde Vormer zijn winnende treffer tegen Anderlecht in de Play-Off I tot mooiste individuele moment in dat seizoen. ”De winning goal tegen Anderlecht krijgt voor mij een apart plaatsje. Het was een doelpunt waar enorm veel brains mee gepaard gingen. Het klaarziende oog van Vázquez bij de vrijschop toen Vanden Borre ‘een wandelingetje in zijn tuin aan het maken was’ en mijn vrijlopen op de rand van de zestien zetten dat in verf.” Het doelpunt viel in minuut 86, waardoor Club Brugge de rivaal met 2-1 versloeg. Heel veel waarde had de treffer uiteindelijk niet. AA Gent kroonde zich destijds tot kampioen van België.

Op artistieke wijze probeert Vormer de bal te controleren.

Winnende goal in de Supercup

Op 23 juli 2016 veroverde Vormer zijn derde prijs met Club Brugge. In 2016 kroonde Blauw-Zwart zich na ruim tien jaar eindelijk weer tot landskampioen. Bij de start van het nieuwe seizoen liet Vormer zich direct gelden. In de strijd om de Supercup tegen Standard Luik keek Blauw-Zwart in de rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar dankzij doelpunten van José Izquierdo en een prachtgoal van de Nederlander begon de landskampioen alsnog met een prijs aan het seizoen. Met zijn winnende treffer had Vormer daar natuurlijk een ontzettend belangrijk aandeel in.

De Gouden Schoen

Het seizoen 2017/2018 van Vormer gaat vrijwel zeker de boeken in als zijn beste ooit. Vol trots nam hij in aanloop naar dat seizoen de aanvoerdersband over van clubicoon Timmy Simons. Veel voetballers bezwijken onder de druk die het aanvoerderschap met zich meebrengt, maar Vormer had daar geen moment last van. Na een seizoen waarin Club Brugge naast de landstitel greep, nam de Nederlander de ploeg bij de hand en had hij met tien doelpunten en maar liefst zestien assists een groot aandeel in het veroveren van de vijftiende landstitel. Zijn beste wedstrijd speelde hij misschien wel op bezoek bij KV Oostende. Met een treffer en twee assists was hij betrokken bij de gehele Brugse productie. In totaal gaf Vormer dat seizoen 24 assists. Dat leverde hem de Gouden Schoen op voor beste speler in de Belgische competitie.

Vormer met de dikverdiende Gouden Schoen, die hij veroverde na een ijzersterk seizoen. Photo by Nico Vereecken / Photonews

Debuut Nederlands elftal

Weliswaar geen hoogtepunt in het shirt van Club Brugge, maar wel te danken aan zijn ijzersterke optredens in de Pro League. In Nederland was hij eigenlijk al afgeschreven, maar de middenvelder verbaasde vriend en vijand toen hij op een woensdag in mei 2018 het veld betrad in een fel Oranje gekleurd shirt. Zijn eerste minuten voor zijn land waren een feit. Hij speelde een helft mee in de oefenwedstrijd tegen Slowakije (1-1). Vijf dagen later stond hij aan de aftrap tegen Italië, drie maanden later tegen Peru deed hij 85 minuten mee en in de Nations League tegen Frankrijk viel hij een kwartier voor tijd in. Een vervolg kreeg het – nog – niet. Vormer wacht immers al bijna twee jaar op een nieuwe uitnodiging.

Vormer in actie Peru, zijn derde interland. © Andre Weening/Orange Pictures/Photo News

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws