Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Peter De Voecht / Photonews

Rode Duivels: geen basisplaatsen voor Mignolet en Vanaken

België trapt vanavond om 20.45 uur af tegen IJsland in de tweede groepswedstrijd van de Nations League. Dat doet het elftal van Roberto Martínez zonder Simon Mignolet en Hans Vanaken. De Club Brugge-spelers beginnen op de bank. Mignolet stond drie dagen geleden tegen Denemarken (0-2 zege) nog aan de aftrap, maar wordt vervangen door Koen Casteels.

Daar zal Mignolet erg van balen. De doelman, die normaal gesproken als stand-in van Thibaut Courtois fungeert, keepte een uitstekende wedstrijd in Denemarken. Hij hield de ‘nul’ en had daar met enkele goede reddingen een belangrijk aandeel in. In de thuiswedstrijd tegen IJsland krijgt Casteels echter de voorkeur van Martínez. Het is duidelijk dat beide doelmannen moeten uitvechten wie tijdens het EK de reservedoelman zal zijn.

Ook Vanaken start vanaf de bank. Dat is dan weer geen verrassing. De 28-jarige middenvelder kwam tijdens het bezoek aan Denemarken geen minuut in actie. Met de moordende concurrentie op het middenveld is het natuurlijk ook niet gek dat Vanaken genoegen moet nemen met een reservevol. Brandon Mechele ontbreekt uiteraard in de wedstrijdselectie. De verdediger legde maandag een positieve coronatest af bij de Rode Duivels. Club Brugge maakte maandagavond bekend dat hij zeven dagen in quarantaine zal gaan. In de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren kan Philippe Clement dus geen beroep doen op zijn verdediger.

De Rode Duivels begonnen met een 0-2 zege in en tegen Denemarken uitstekend aan de Nations League. IJsland leek lange tijd af te stevenen op een 0-0 gelijkspel tegen Engeland, maar kregen in de absolute slotfase een enorme tik te verwerken. Raheem Sterling bezorgde Britten met een benutte strafschop alsnog de overwinning.

Programma Nations League, groep B:

  • 20.45 uur: België-IJsland.
  • 20.45 uur: Denemarken-Engeland.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws