Foto: ©Blue Army

Pech voor Club: ‘Hoedt verkiest terugkeer naar Italië boven België’

De transfermarkt is nog twee weken open en dat betekent dat de tijd dringt voor Club Brugge. De landskampioen versterkte zich namelijk nog niet. Het is echter geen geheim dat de club dat wel graag doet voor het verstrijken van de markt. In de afgelopen maanden werd Club met heel wat spelers in verband gebracht. Daartoe behoort ook Wesley Hoedt. De verdediger lijkt niet op weg naar België, maar Italië.

Althans, dat schrijven meerdere Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport en Il Tempo. Volgens hen zou Lazio Roma zich graag willen versterken met Hoedt. De Nederlander, die op dit moment onder contract staat bij Southampton, speelde in het verleden al eerder voor Lazio. Tussen 2015 en 2017 speelde hij 47 wedstrijden voor de Italiaanse ploeg. Hij vertrok vervolgens naar Southampton, door wie hij in de afgelopen twee seizoenen werd verhuurd aan Celta de Vigo en Royal Antwerp FC.

In dienst van de Antwerpenaren maakte hij een sterke indruk. Mede dankzij de aanwezigheid van de boomlange verdediger eindigde Antwerp op een puike vierde plek. Zijn prestaties bleven uiteraard niet onopgemerkt. Begin deze maand meldden verschillende media dat naast Anderlecht, ook Club Brugge hem op de korrel had. Blauw-Zwart zit niet heel breed in de centrumverdedigers en zag in Hoedt een welkome versterking. De landskampioen had een streepje voor ten opzichte van Anderlecht, maar Hoedt lijkt uiteindelijk dus niet voor een terugkeer naar België te kiezen.

Salaris

Club Brugge wilde hem in eerste instantie graag huren met een optie tot koop. De kosten van een tijdelijke overgang werden geschat op zo’n één miljoen euro. Dat bedrag was geen probleem voor Club, maar Hoedt wil naar verluidt niet voor een salaris van minder dan 2 miljoen euro per jaar voetballen. Dat strijkt hij op in Engeland. Daarvan leek Club Brugge toch een beetje te zijn geschrokken.

Opnieuw een streep door de rekening voor Club, dat vooralsnog weinig geluk kent op de transfermarkt. Desondanks kreeg Philippe Clement maandagochtend goed nieuws te horen. Brandon Mechele ontbrak in de afgelopen twee wedstrijden vanwege corona, maar meldde zich gisteren weer op het trainingsveld. In de duels met Waasland-Beveren en Zulte Waregem werd hij verdienstelijk vervangen door Odilon Kossounou.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws