Mignolet kijkt uit naar CL-loting én Anderlecht

Simon Mignolet|PSG zei nee tegen een Super League
Simon Mignolet|PSG zei nee tegen een Super League Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Ondanks de moeizame overwinning in de Brugse Stadsderby kan Club Brugge met veel vertrouwen toewerken naar de clash met Anderlecht. Voordat het zover is, wacht Blauw-Zwart eerst nog de loting voor de groepsfase van de Champions League. Een mooi weekje voor Club, ziet ook Simon Mignolet.

''Het zijn twee dingen waar ik uiteraard reikhalzend naar uitkijk'', vertelde de doelman na afloop van de met 2-1 gewonnen partij tegen Cercle. Uiteraard wacht er ons een zware loting, maar we hebben vorig seizoen bewezen dat we geen slecht figuur hebben geslagen.'' In de laatste Champions Leaguecampagne maakte Club Brugge indruk op bezoek bij Real Madrid en Paris Saint-Germain. In de Spaanse hoofdstad kwamen de Belgen zelfs op een 0-2 voorsprong, maar slaagden ze er niet in om met de volle buit huiswaarts te keren. Ook in Parijs was Club, ondanks de vroege achterstand, allesbehalve kansloos. De ploeg creëerde voldoende kansen, maar de bal wilde er niet in.

Club slaagde er wel in om Europees te overwinteren. Als het aan Mignolet ligt, is dat ook voor dit seizoen de doelstelling. ''Ook nu weer moet het onze bedoeling zijn om Europees te overwinteren. Een trip naar Liverpool (zijn oude werkgever) is geen must maar zou wel leuk zijn, terwijl ik eigenlijk ook nog niet veel wedstrijden op Italiaanse bodem heb betwist. We zien donderdag wel.''

/><figcaption>In eigen huis kwamen Club Brugge en Simon Mignolet handen en voeten tekort om vooral Kylian Mbappé van scoren te houden. (© Peter De Voecht/Photo News) </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:heading {

Anderlecht

Hoewel de terugwedstrijden van de play-offs voor de groepsfase de Champions League nog gespeeld moeten worden, zijn de mogelijke tegenstanders voor Club al grotendeels bekend. Donderdagavond krijgt de achterban antwoord op de vraag welke wereldsterren dit seizoen een trip maken naar het Jan Breydel. ''En zondag wacht er ons met Anderlecht alvast een topaffiche op Belgisch niveau, een duel tussen twee ploegen die in principe wel willen voetballen. We hopen tegen de Brusselaars de lijn van de afgelopen weken verder te trekken'', aldus Mignolet.

https://www.instagram.com/p/CFq3lIOACO_/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand