Matchwinner Deli: ‘Ik dank God voor deze goal en de zege’

WESTKAPELLE, BELGIUM - JULY 04 : Simon Deli defender of Club Brugge and Thomas Henry forward of OHL pictured during a friendly game of Club Brugge against OHL Leuven as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Club Brugge Belfius Base camp on July 4, 2020 in Westkapelle, Belgium, 4/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
Photo by Nico Vereecken/Photonews

Club Brugge boekte zondagavond een zwaarbevochten overwinning op stadgenoot Cercle. De landskampioen nam in de eerste helft de leiding, maar begon slap aan het tweede bedrijf. Een stunt van Groen-Zwart hing in de lucht, totdat Simon Deli met een puike kopbal zijn ploeg de winst bezorgde.

Na de knappe overwinning op bezoek bij Genk en de overtuigende driepunters tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem blaakte Club Brugge van het zelfvertrouwen. In de Brugse stadsderby kwam de ploeg wat minder voor de dag, maar zette Blauw-Zwart de zegereeks wel door. Matchwinner Deli kon na afloop zijn geluk, uiteraard, niet op. ”Ik dank God voor deze zege en belangrijke drie punten. Het was gelijklopend met de wedstrijd vorig seizoen, een echte derby dus. Zij hebben een goed voetballende ploeg, maar wij eindigden de wedstrijd met een voorsprong en drie punten.”

In de vorige Brugse stadsderby, de laatste wedstrijd voor de coronabreak, was Club ook al met 2-1 te sterk. Toen kwam Blauw-Zwart op een 2-0 voorsprong, zondag moest de ploeg tot het gaatje gaan. De rake kopbal betekende Deli zijn eerste treffer van dit seizoen. ”Wat ik vond van mijn doelpunt? Ruud (Vormer) en ik vonden elkaar goed. Hij gaf een goede bal en ik lanceerde me op het juiste moment. Zoals ik al eerder zei, ik dank God voor deze goal en de zege. Als de timing niet goed is, dan kan je namelijk niet scoren. Alles liep perfect dus het was een fraai doelpunt.”

Club Brugge begon met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden matig aan de competitie, maar is na vier opeenvolgende zeges op de weg terug. De achterstand op koploper Charleroi bedraagt weliswaar nog vijf punten, maar de stroeve potjes worden nu wél gewonnen. ”De drie punten zijn natuurlijk het belangrijkste, want het liep niet altijd van een leien dakje. In het begin van de tweede helft daalde ons niveau wat en stonden we niet zo gepositioneerd. We herstelden ons echter snel en konden zo de belangrijke drie punten pakken.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws