TUBIZE, BELGIUM - SEPTEMBER 02 : Brandon Mechele defender of Belgium and Jeremy Doku forward of Belgium pictured during a training session of the Belgian National Football Team prior to the friendly game against Denmark on September 2, 2020 in Tubize, Belgium, 2/09/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Martínez roept Mechele gewoon op voor komende interlands

Hoewel Brandon Mechele zijn basisplaats bij Club Brugge kwijt lijkt te zijn, mag hij zich binnenkort wel gewoon melden bij de Rode Duivels. Ook Hans Vanaken en Simon Mignolet kregen een uitnodiging van bondscoach Roberto Martínez. België speelt komende maand interlands tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland.

Mechele mocht zich in de afgelopen interlandperiode ook melden bij de Rode Duivels, maar moest in aanloop naar de interland tegen IJsland afhaken. De verdediger testte tijdens het trainingskamp namelijk positief op corona. Hij werd vervolgens twee weken in quarantaine geplaatst. Vorige week meldde hij zich weer op het trainingsveld van Club Brugge, maar zijn basisplaats lijkt hij wel kwijt te zijn.

Mechele werd in de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem vervangen door Odilon Kossounou. Dat deed de Ivoriaan zeer verdienstelijk. De verwachting was dat hij, door de terugkeer van Mechele, weer plaats moest maken. Dat was echter niet het geval, want Kossounou stond in de Brugse Stadsderby ook aan de aftrap. Daarnaast hoopt Club Brugge in de laatste week van de transfermarkt nog een nieuwe verdediger aan te trekken. Volgens Het Nieuwsblad wil de club Jake Clarke-Salter een jaartje huren van Chelsea.

Ondanks zijn afwezigheid én reservebeurt is Mechele van de partij tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland. Dat geldt dus ook voor Vanaken en Mignolet. Laatstgenoemde keepte negentig minuten tegen Denemarken (0-2 winst) en hield de nul, maar tegen alle verwachtingen in begon hij tegen IJsland (5-1 winst) op de bank. Koen Casteels kreeg de voorkeur. Casteels liep vlak na rust echter een hoofdblessure op, waardoor Mignolet alsnog mocht opdraven. In de tweede helft mocht ook Vanaken nog even zijn opwachting maken. De spelmaker van Club Brugge kwam een kleine tien minuten voor tijd in het veld voor Kevin de Bruyne.

Programma Rode Duivels:

  • 8 oktober, 20.45 uur: België-Ivoorkust (vriendschappelijk)
  • 11 oktober, 20.45 uur: Engeland-België (Nations League)
  • 14 oktober, 20.45 uur: IJsland-België (Nations League)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws