WAREGEM, BELGIUM - FEBRUARY 5 : Michael Krmencik forward of Club Brugge celebrates during the Belgian Croky Cup second leg semi-final match between SV Zulte Waregem and Club Brugge KV on February 05, 2020 in Waregem, Belgium, 5/02/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
Foto: ©Photonews

Krmencik stevent af op basisplaats in Brugse stadsderby

Tal van spitsen werden deze transferperiode in verband gebracht met Club Brugge, maar de landskampioen sloeg nog niet toe. Wil Blauw-Zwart nog een nieuwe spits aantrekken, zal het haast moeten maken. De transfermarkt sluit immers over een kleine twee weken. Op de achtergrond wordt inmiddels gefluisterd dat Philippe Clement helemaal geen nieuwe nummer negen meer nodig heeft. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, mag dat niet losgezien worden van de prestaties van Michael Krmencik.

Adolfo Gaich, Jhon Cordoba, Bas Dost en Michy Batshuayi. Zomaar wat spelers die in de afgelopen weken in verband werden gebracht met een overstap naar Club Brugge. Hoe mooi de geruchten ook klonken, geen van hen speelt – vooralsnog – in België. In de tussentijd ontwikkelde Youssouph Badji zich tot basisspeler en begon Krmencik eindelijk met scoren. Dat laatste zou voor Club Brugge een van de redenen zijn om toch af te zien van de komst van een nieuwe aanvalsleider.

Moeilijke start

Krmencik maakte afgelopen winter voor zes miljoen euro de overstap van Viktoria Pilsen naar Club Brugge. De komst van de Tsjech voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden. Daar heeft uiteraard de lange coronabreak iets mee te maken, maar ook het feit dat het huwelijk tussen Krmencik en Blauw-Zwart nog niet echt succesvol verliep. Met veel verwachtingen maakte hij de overstap naar België. In de eerste maanden van het seizoen scoorde hij er immers op los voor Viktoria Pilsen. Met dertien treffers in 21 officiële wedstrijden kon hij straffe cijfers overleggen.

In een beter elftal, dat mocht gerust gezegd worden over het Club Brugge van afgelopen seizoen, zou hij nog meer en makkelijker tot scoren komen, was de verwachting. Niets bleek minder waar. In de zeven wedstrijden (inclusief bekermatch tegen Zulte Waregem) die hij speelde tot het abrupte einde van de competitie, wist hij het net niet te vinden. Na drie wedstrijden verloor hij zelfs zijn basisplaats.

Badji

Op een gegeven moment zat dus niet alleen Krmencik, maar ook David Okereke op de bank bij Club Brugge. Een serieus spitsenprobleem diende zich aan voor Philippe Clement. Waar men op dat moment echter geen rekening mee hield, was de razendsnelle ontwikkeling van Youssouph Badji. De achttienjarige Senegalees maakte veel indruk tijdens de voorbereiding op dit seizoen en kon in de eerste vijf competitiewedstrijden rekenen op een basisplaats.

Daarin scoorde Badji twee keer, waaronder de winnende op bezoek bij Genk. Heel even was er helemaal geen sprake meer van een spitsenprobleem. Clement liet in een eerder stadium echter al weten niet te veel druk op Badji zijn schouders te willen leggen. Vanzelfsprekend werd er gekeken naar de concurrentie, waar heel veel twijfels over bestonden. Zo bleek dat Okereke veel beter tot zijn recht komt op de flanken en had Krmencik tot de wedstrijd tegen Waasland-Beveren slechts 32 minuten achter zijn naam.

Krmencik moest met lede ogen aanzien hoe Badji de winnende treffer maakte op bezoek bij Genk. Natuurlijk was de Tsjech blij met de drie punten, maar hoe graag had hij die treffer zelf wel niet gemaakt? De ontwikkeling van Badji bleek echter niet tegen Krmencik te werken, maar juist in zijn voordeel. De 27-jarige aanvaller scoorde voor zijn land, wat hem met veel zelfvertrouwen deed terugkeren bij Club Brugge. Dat zijn negende interlandtreffer hem een boost gaf, bewees hij tegen Waasland-Beveren. Als invaller maakte hij een gedreven indruk, resulterend in zijn eerste officiële treffer in het blauw-zwarte shirt.

Bekijk hier nog eens Krmencik zijn eerste officiële treffer in het shirt van Club Brugge.

Spitsengoaltje

Tot ieders verbazing begon Krmencik tijdens het bezoek aan Zulte Waregem aan de aftrap. Hij kreeg eindelijk de kans van Clement. De Tsjech betaalde het vertrouwen van de trainer terug met twee treffers. Vooral zijn eerste was een echte spitsengoaltje. ”Mijn eerste doelpunt vanmiddag was een mooie treffer. Op de rand van de zestien draaide ik goed om de verdediger naar binnen en schoot ik de bal staalhard richting korte hoek”, vertelde hij na afloop van de met 0-6 gewonnen partij.

Of zijn puike prestatie tegen Zulte Waregem voldoende is voor een basisplaats in de Brugse stadsderby, moet nog blijken. Wij gaan er – stiekem – echter wel vanuit. Door de afwezigheid van Okereke, maar ook Clement zijn woorden na het bezoek aan Zulte Waregem. ”Michael is iemand die de No Sweat, No Glory-mentaliteit heeft en er dus altijd voor blijft gaan. Hij had op de training al getoond dat hij vlot kon scoren, maar drie à vier weken geleden kwam dat er niet meer uit. Zijn vertrouwen was weg en het doel werd precies altijd maar kleiner. Nu heeft hij wel weer volop vertrouwen en het komt er nu op aan om dat vertrouwen te behouden.”

Krmencik viert zijn een van zijn treffers tegen Zulte Waregem. (Photo by Philippe Crochet / Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws