BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Eerste nieuwkomer is een feit: 18-jarige Fofana komt over uit Guinee

Club Brugge is een opvallende afwezige op de transfermarkt. Hoewel de club al met heel veel spelers in verband werd gebracht, is het nog altijd wachten op de eerste versterking. Donderdagmiddag maakte Blauw-Zwart wel bekend Ibrahim Fofana te hebben overgenomen van Diamants de Guinee.

Fofana tekent in Brugge een contract tot de zomer van 2023. Of de centrale middenvelder is gehaald voor de kern van Philippe Clement, is nog even afwachten. De Senegalees is nog pas achttien jaar en daarom is het niet uitgesloten dat hij in eerste instantie zijn opwachting zal maken bij Club NXT, dat op het tweede niveau uitkomt.

Fofana, afkomstig uit Guinee, was vorig seizoen nog actief op de U17 Africa Cup of Nations. Daar maakte hij vijf keer de negentig minuten vol. Wellicht dat Club Brugge in de speler de toekomstige opvolger van Ruud Vormer ziet. Dat spelers in Brugge al op vroege leeftijd de kans krijgen op het hoogste niveau, bewijst de club met Youssouph Badji. De aanvaller diende zich in de voorbereiding aan als nieuwe spits en stond vooralsnog in elke competitiewedstrijd aan de aftrap. Onlangs maakte hij tegen Genk nog de winnende.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws