WAREGEM , BELGIUM - SEPTEMBER 20 : Michael Krmencik forward of Club Brugge celebrates after scoring during the Jupiler Pro League between Zulte Waregem and Club Brugge KV September 20, 2020 in Waregem , Belgium, 20/09/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Drie doelpunten in twee wedstrijden: Krmencik maakt eindelijk naam

Hij kon in de eerste fase na zijn komst weinig potten breken, maar Michael Krmencik lijkt inmiddels los. De Tsjech scoorde tegen Waasland-Beveren zijn eerste officiële treffer voor Club Brugge en maakte er zondagmiddag twee tegen Zulte Waregem.

Philippe Clement verraste met een basisplaats voor Krmencik. Youssouph Badji diende zich in de voorbereiding aan als eerste spits en was in de afgelopen weken zeker van zijn plek. Krmencik moest het doen met wisselbeurten, maar daar kwam zondag dus verandering in. Met de Tsjech in de punt kende Club Brugge een heerlijke middag in het Regenboogstadion. ”Ik vond dat Club Brugge de hele wedstrijd lang sterk speelde. Ik ben tevreden met mijn twee doelpunten in deze ruime 6-0 overwinning”, aldus een dolblije Krmencik na afloop van de partij.

In de eerste zeven wedstrijden na zijn komst in januari slaagde Krmencik er niet in om het net te vinden. Dit seizoen heeft hij na vier wedstrijden al drie doelpunten achter zijn naam staan. ”Voor mezelf is dit een grote stap in mijn carrière. Ik scoorde nu al drie doelpunten dit seizoen en dat geeft vertrouwen. Ik speel graag bij Club Brugge, met zijn trouwe supporters en met erg goede teamspelers.”

View this post on Instagram

@clubbrugge 💪💪

A post shared by Michael_Krmencik_official (@krmelec_11) on

Clement

Philippe Clement vertelde na de 0-6 overwinning erg blij te zijn voor zijn spits. ”Hij had op training al getoond dat hij vlot kon scoren, maar drie à vier weken geleden kwam dat er niet meer uit. Zijn vertrouwen was weg en het doel werd precies altijd maar kleiner. Nu heeft hij wel weer volop vertrouwen en het komt er nu op aan om dat vertrouwen te behouden.”

Door de overwinning op bezoek bij Zulte Waregem vindt Club Brugge zichzelf terug in de top drie. De ploeg van Clement moet alleen nog Charleroi en Standard voor zich dulden. Charleroi is na zes speeldagen ongeslagen koploper. Sterker nog, het verspeelde nog geen punt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws