Gouden Schoen Hans vanaken
Hans Vanaken met zijn Gouden Schoen - © Sebastien Smets/Photo News
© Sebastien Smets/Photo News

Dit is het programma van onze internationals

Het seizoen is in de meeste landen nog niet eens officieel van start gegaan, maar de eerste interlandperiode staat alweer voor de deur. En die komt eigenlijk altijd op het verkeerde moment. Club Brugge was tijdens het bezoek aan Genk eindelijk weer een schim van de ploeg die zich vorig seizoen zo overtuigend tot kampioen kroonde en dat geeft veel vertrouwen in aanloop naar het treffen met Waasland-Beveren. Op dat duel moeten we echter nog even wachten. In dit overzicht houden we de verrichtingen van onze internationals bij.

België

De Rode Duivels nemen het in de groepsfase van de Nations League op tegen Denemarken en IJsland. Hans Vanaken, Simon Mignolet en Brandon Mechele kregen een uitnodiging van bondscoach Roberto Martínez. Zaterdagavond brengen de Belgen een bezoek aan Denemarken, alvorens ze het op dinsdag 8 september in eigen huis opnemen tegen IJsland.

Programma:

  • Zaterdag 5 september, 20.45 uur: Denemarken-België.
  • Dinsdag 8 september, 20.45 uur: België-IJsland.

België U21

Charles De Ketelaere vervolgt met de U21 de jacht op een ticket voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De beloften gaan op dit moment aan kop in een groep met Duitsland, Wales, Bosnië-Herzegovina en Moldavië. De Duitsers hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week dinsdag staat voor de Belgen een krachtmeting met de Duitse leeftijdsgenoten op het programma.

Programma:

  • Dinsdag 8 september, 16.00 uur: België U21-Duitsland U21.

België U19

Nick Shinton en Thomas van den Keybus leken afgelopen zondag af te stevenen op hun eerste overwinning met Club NXT, maar in de slotfase kwam Lommel toch nog terug tot 2-2. Evenals de talenten van de U21, nemen die van de U19 het op tegen Duitsland. De ontmoeting met de U19 van Duitsland gaat echter niet om het echie.

Programma:

  • Dinsdag 8 september, 11.00 uur: België U19-Duitsland U19.

Oekraïne

Hoewel Eduard Sobol vorig seizoen ook al actief was in het Jan Breydel, is hij vooralsnog de enige ‘nieuwkomer’ in deze transferperiode. De linksback wordt voor nog een seizoen gehuurd van Sjachtar Donetsk. Donderdagavond neemt hij het met Oekraïne op tegen Zwitserland, alvorens drie dagen later het treffen met Spanje op het programma staat.

Programma:

  • Donderdag 3 september, 20.45 uur: Oekraïne-Zwitserland.
  • Zondag 6 september, 20.45 uur: Spanje-Oekraïne.
Eduard Sobol speelt met zijn Oekraïne tegen Zwitserland en Spanje. ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews

Tsjechië

Bij Club Brugge komt hij nauwelijks aan de bak, maar Michael Krimencik kan altijd wel rekenen op een uitnodiging van de Tsjechische bondscoach. Ook deze interlandperiode is hij weer van de partij. De Tsjechen nemen het de komende week op tegen Slowakije en Schotland.

Programma:

  • Vrijdag 4 september, 20.45 uur: Slowakije-Tsjechië.
  • Maandag 7 september, 20.45 uur: Tsjechië-Schotland.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws