Dennis geeft 'hopelijk afscheidsinterview': 'Ik kies niet voor het geld'

Emmanuel Dennis, hier nog in het shirt van Club Brugge
Emmanuel Dennis, hier nog in het shirt van Club Brugge Foto: © Gvg/Photo News

Dat Emmanuel Dennis aast op een transfer, is al tijden geen geheim meer. De rappe aanvaller hoopt op een vertrek naar een Europese topcompetitie. Olympique Marseille zou hem op de korrel hebben, maar zijn voorkeur gaat uit naar de Premier League.

Met slechts vijf doelpunten en één assist in twintig competitiewedstrijden was Dennis statistisch gezien helemaal niet zo belangrijk in het afgelopen seizoen. Met zijn snelheid was hij echter een nachtmerrie voor de defensies van Blauw-Zwart haar tegenstanders. Ook in de Champions League en Europa League maakten de ploegen kennis met de snelheidsduivel uit Nigeria. Tijdens het bezoek aan Real Madrid in de groepsfase van het miljardenbal was hij twee keer trefzeker en ook in het Europa League-duel met Manchester United vond hij het net. Dennis bewees klaar te zijn voor een nieuwe stap en hoopt die nog altijd te maken, vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws.

/><figcaption>Dennis viert zijn goal tegen Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. </figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p>Hij laat er dan ook geen gras over groeien. ''Ik hoop dat dit mijn afscheidsinterview wordt.'' De transfermarkt is nog een kleine drie weken geopend, dus Club Brugge en de achterban moeten er serieus rekening mee houden dat Dennis alsnog vertrekt. Hij begon weliswaar erg stroef aan het nieuwe seizoen, maar liet in de recente wedstrijden tegen Genk en Waasland-Beveren zien het voetballen niet verleerd te zijn. Naar verluidt heeft Marseille zich met een officieel bod gemeld bij Vincent Mannaert, alhoewel trainer André Villas-Boas vertelde dat Dennis helemaal niet op zijn lijstje staat.</p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:heading {

Marseille

Een vertrek naar Marseille zou weliswaar een stap hogerop betekenen, maar de Franse competitie is niet waar Dennis op hoopt. ''Waarheen? De Premier League is de beste competitie van Europa. Kunnen spelen voor de prijzen is een prioriteit, maar een kleinere club met een ambitieus project kan ook interessant zijn'', vertelt hij. De Nigeriaan werd in de afgelopen maanden in verband gebracht met een vertrek naar Newcastle United en het gepromoveerde Leeds, maar beide clubs hebben zich - vooralsnog - niet gemeld in Brugge.

De centen zullen in ieder geval niet de doorslag geven. ''De stad moet een goede vibe geven. Ik zal niet voor het geld kiezen, maar de stad moet een goede vibe geven. Ik ga niet naar een saaie stad verkassen.'' Blijf dan maar gewoon nog een jaartje in Brugge, Emmanuel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand