Foto: ©Blue Army

Debuut Fofana uitgesteld: ‘Hij zal een tweetal maanden out zijn’

Club Brugge haalde nog geen grote namen binnen, maar trok wel de jonge Ibrahima Fofana aan. Wat Philippe Clement met de middenvelder van plan is, is nog niet bekend. Het zal in ieder geval nog wel even duren voordat we hem voor het eerst in actie zien.

Wil Club Brugge zich deze transferperiode nog versterken, moet het haast maken. De markt is immers nog slechts een kleine twee weken geopend. Tal van namen passeerden in de afgelopen maanden de revue, maar het is – vooralsnog – opvallend stil in Brugge. Tussen de transfergeruchten door presenteerde Blauw-Zwart de achttienjarige Fofana. Hij komt over van Diamants de Guinee en tekent in Brugge een contract tot de zomer van 2023.

Of de middenvelder is aangetrokken voor de selectie van Clement, zal moeten blijken. We zullen echter nog een tijdje moeten wachten op zijn debuut, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de Brugse stadsderby. ”Fofana heeft een blessure opgelopen en een lichte operatie ondergaan. Hij zal een tweetal maanden out zijn.”

Een flinke streep door de rekening voor Fofana. Eenmaal weer fit, mogen we veel van hem verwachten. Clement was vrijdagmiddag lovend over de nieuwkomer, die vorig seizoen nog actief was op de U17 Africa Cup of Nations. ”Het is iemand met veel kwaliteiten. Hij heeft een goeie motor, snelheid en goede voeten. Hij moet nog sterker worden, maar is natuurlijk pas net 18 jaar geworden. Het is zeker een jongen met potentieel naar de toekomst toe.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws