De Brugse geruchtenmolen draait op volle toeren

07-03-2020: Voetbal: SC Heerenveen v Ajax: Heerenveen Soccer Eredivisie season 2019-2020 Klaas Jan Huntelaar of Ajax, Joey Veerman of SC Heerenveen, Lisandro Martinez of Ajax © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Orange Pictures / Photo News

Hoewel Club Brugge donderdagmiddag Ibrahima Fofana presenteerde als nieuwe speler, houdt de landskampioen zich vooralsnog opvallend stil op de transfermarkt. De geruchtenmolen doet echter anders vermoeden. Als we een blik werpen op de spelers die in de afgelopen maanden aan Blauw-Zwart werden gelinkt, komt er een enorme waslijst tevoorschijn.

Adolfo Gaich

Club Brugge was in januari bereid het clubrecord te breken voor de handtekening van Adolfo Gaich. Vincent Mannaert legde in de zomer van 2019 acht miljoen euro op tafel voor David Okereke, maar men was na zijn eerste maanden nog niet echt onder de indruk. Mannaert zocht een doelpuntenmaker en leek die te hebben gevonden in de Argentijn Gaich. Hij speelde op dat moment voor San Lorenzo in zijn thuisland. Club Brugge bood negen miljoen euro, maar dat bleek niet voldoende. De Argentijnen wilden dat Club daar nog een paar miljoen bovenop legde. Mannaert liet het bij negen miljoen, waardoor er een streep kon worden gezet door een winterse transfer.

Afgelopen zomer probeerden de Belgen het opnieuw bij San Lorenzo. De kans op zijn komst leek groot, zeker nadat de manager van de club bekendmaakte haar aanvaller te willen verkopen. Tot een vertrek naar de Pro League kwam het echter niet. Gaich koos voor CSKA Moskou. De Russen betaalden uiteindelijk 8,5 miljoen euro. Naam heeft de Argentijn nog niet kunnen maken. In zijn eerste vijf wedstrijden wist hij het net niet te vinden.

Dost en Batshuayi

Hoewel Club Brugge met Okereke en Michael Krmencik, zij maakten voor een gezamenlijk bedrag van veertien miljoen de overstap naar Club, al de beschikking had over twee centrumspitsen, ging de zoektocht naar een nieuwe nummer negen vrolijk verder. De grootste en misschien wel meest verrassende naam kwam uit Nederland. Het Algemeen Dagblad pakte begin deze maand uit met de vermeende interesse van Club Brugge in Bas Dost. De Nederlander, die zich in zijn thuisland, Duitsland en Portugal heeft bewezen als makkelijk en veel scorende spits, staat op de nominatie om te vertrekken bij Eintracht Frankfurt. Mannaert deed een belletje naar de Duitsers, maar kreeg te horen dat hij de hoofdprijs moest betalen. Die komt neer op zo’n zeven miljoen euro. Hoe graag Mannaert en Philippe Clement ook een nieuwe aanvalsleider verwelkomen, de hoofdprijs betalen is geen optie.

Club Brugge zet in haar zoektocht naar een nieuwe spits hoog in en hoopt nog altijd Dost te kunnen losweken bij Eintracht Frankfurt. De kans dat dat lukt, lijkt echter heel klein.

Hoewel Dost nog steeds een optie blijft, lijkt Club Brugge door te moeten schakelen. Eerder moest de landskampioen al een streep zetten door Michy Batshuayi. Engelse media brachten de aanvaller in verband met een terugkeer naar België, maar Batsman zelf zag dat niet zitten. Batshuayi hoopte op een langer verblijf in Engeland. Zijn wens kwam onlangs in vervulling. Crystal Palace huurt hem voor nog maar eens een seizoen van Chelsea.

Cordoba

Nog voordat de geruchtentrein in Frankfurt en Londen tot stilstand kwam, maakte het een korte stop in het Duitse Keulen. Daar hoopte Mannaert Jhon Cordoba te overtuigen om in te stappen. De stop was echter van zeer korte duur, want de komst van de Colombiaanse doelpuntenmachine bleek niet realistisch. ”Cordoba is een zeer goede speler die zich in de Bundesliga heeft bewezen. Het is waar dat we hem een aanbod hebben gedaan. Helaas is de financiële kloof te groot voor ons”, aldus de machinist.

Osayi-Samuel

We blijven nog even in de voorhoede. Club is namelijk niet alleen op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, maar ook naar nieuwe impulsen op de flanken. Met Emmanuel Dennis en Krépin Diatta heeft Clement uiteraard al twee buitenspelers tot zijn beschikking, ware het niet dat eerstgenoemde nadrukkelijk hoopt op een transfer. De recente wedstrijden tegen Genk en Waasland-Beveren bewezen dat Dennis het niveau van zijn elftal opkrikt, waardoor Club gedwongen is om een vervanger aan te trekken, mocht de Nigeriaan vertrekken. Blauw-Zwart probeerde het afgelopen zomer dan ook bij Bright Osayi-Samuel, de rappe buitenspeler van Queens Park Rangers. De Belgen brachten een bod uit, dat werd geaccepteerd en zo stonden (bijna) alle seinen op groen. Osayi-Samuel zelf zag een vertrek naar België echter niet zitten. Evenals Batshuayi geeft hij de voorkeur aan een langer verblijf in Engeland.

Een andere naam die Club Brugge nog altijd hoopt te verwelkomen voor de flanken, is Junior Edmilson. De Braziliaanse-Belg, die een verleden heeft bij STVV en Standard, zou op huurbasis de overstap naar Jan Breydel moeten maken. Het Nieuwsblad meldde onlangs dat Club Brugge en Edmilson zijn werkgever Al-Duhail in gesprek zijn over een optie tot koop, maar de vijftien miljoen euro die de Qatarezen verlangen, is Blauw-Zwart te gortig.

Junior Edmilson, op de foto aan de bal namens Standard, in duel met Jelle Vossen in 2018. Ook hij wordt volop in verband gebracht met een transfer naar Club Brugge.

Veerman

Van de aanval naar het middenveld. Sinds zijn komst in de zomer van 2014 is Ruud Vormer niet meer weg te denken uit de basiself. Met zijn ervaring straalt hij enorm veel rust uit en is hij een voorbeeld voor de jongelingen. Een vertrek is uiteraard niet aan de orde, maar het is geen geheim dat Club Brugge voorzichtig op zoek is naar een opvolger van de captain. In die zoektocht kwam de club in juli uit bij Joey Veerman. De middenvelder van SC Heerenveen kende in het afgelopen seizoen zijn grote doorbraak op de Nederlandse velden en speelde zich in de belangstelling van meerdere clubs.

Club Brugge zag in Veerman een speler die Vormer zou kunnen opvolgen, maar daar dachten de Friezen anders over. Zij lieten geïnteresseerde clubs al snel weten dat hij niet voor minder dan tien miljoen euro mocht vertrekken. Daar wilden Club Brugge en ook Feyenoord niet aan beginnen, wat Veerman deed besluiten om zijn contract te verlengen. Ook Juninho Bacuna werd door Voetbal International gelinkt aan een vertrek naar de kampioen van België. Na dat bericht hoorden we echter niets meer over de vermeende interesse van Blauw-Zwart in de 22-jarige middenvelder van Huddersfield Town.

Onyeka

Met Veerman en Bacuna noemden we al twee spelers wiens kwaliteiten tot hun recht komen op de positie van Vormer. Dat geldt ook voor Frank Onyeka. ‘Een box-to-box va 1,83 meter, die afgelopen seizoen een belangrijk aandeel had in de Deense landstitel van zijn club‘, schreef Het Nieuwsblad. Niet gek dus, dat Club Brugge haar oog liet vallen op de Nigeriaan. Maar ook Onyeka moest wat kosten. Wilde de landskampioen echt werk maken van zijn komst, moest ze minstens acht miljoen euro neerleggen. ‘Een bedrag dat Club Brugge nooit zal neertellen en ook ver boven de marktwaarde van de speler zit‘, aldus hetzelfde Nieuwsblad.

Hoedt

Opvallend is dat in de afgelopen maanden nauwelijks verdedigers in verband werden gebracht met een overstap naar Club Brugge. Hoewel de defensie, onder aanvoering van doelman Simon Mignolet, vorig seizoen in competitieverband niets tot nauwelijks iets weggaf, vormt de laatste linie wel degelijk de achilleshiel van de ploeg. In de eerste wedstrijden van het seizoen werden de zwaktes al blootgelegd. Laatst werd Club dan toch gelinkt aan een verdediger: Wesley Hoedt. De Nederlander maakte in het afgelopen seizoen veel indruk bij Royal Antwerp FC en dat is Mannaert en Clement uiteraard niet ontgaan. De verdediger mag vertrekken bij Southampton, maar moet een slordige acht miljoen euro kosten. Daar wil Club Brugge niet aan voldoen, maar een huur met optie tot koop ziet de landskampioen wel zitten.

Tal van namen passeerden de afgelopen maanden de revue, maar Club Brugge wist nog niet toe te slaan. Geen reden tot paniek, de transferperiode is immers nog tot 6 oktober geopend. Tot die tijd zal de geruchtentrein nog vaak genoeg met hoge snelheid voorbij denderen, in de hoop één of meerdere spelers op te pikken.

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws