BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 12 Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Waasland Beveren on September 12, 2020 in Brugge, Belgium, 12/09/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

De altijd zelfkritische De Ketelaere: ‘Terecht dat ik op de bank terechtkwam’

Hij debuteerde op 22 november 2019 in de Pro League en kwam in het afgelopen seizoen uiteindelijk tot dertien competitiewedstrijden, waarvan acht als basisspeler. Het ging hard met Charles de Ketelaere, maar dit seizoen worden andere dingen van hem verwacht. Zo zal hij zich terug moeten knokken in de basiself. ”Voor mijn gevoel heb ik dit jaar nog steeds evenveel te bewijzen.”

In de laatste acht wedstrijden voor de abrupte stop van de competitie, begon De Ketelaere aan de aftrap. Ook in de voorbereiding op dit seizoen leek hij af te stevenen op een plek bij de eerste elf. In de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC stond hij aan de aftrap, maar een week later speelde hij slechts acht minuten tegen Charleroi. Afgelopen zondag, tijdens het bezoek aan Zulte Waregem, stond hij voor het eerst sinds 1 augustus weer in de basis.

Het is logisch dat hij daarvan baalt. Als voetballer wil je immers alles spelen. Maar in plaats van er met de pakken bij neer te gaan zitten, blijft hij keihard werken. Hij is immers nog altijd pas negentien jaar. ”Ik verwacht vooral veel van mezelf en voor mijn gevoel heb ik dit jaar nog steeds evenveel te bewijzen”, vertelt hij in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. ”De doelen zijn wel anders. Vorig seizoen was het doel bij de A-kern te blijven want dat was in de zomer helemaal geen zekerheid.”

De Ketelaere. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)

Verwachtingen

Van een plek bij de A-kern is hij inmiddels wel zeker. Dat heeft hij uiteraard onder meer te danken aan zijn ontwikkeling in het voorbije seizoen. In de eerste weken van het huidige seizoen kreeg de buitenwereld echter niet de De Ketelaere te zien die het was gewend. ”Dat de buitenwereld me nu ook kent en bepaalde verwachtingen koestert, schrikt me niet af. Ik ben heel kritisch voor mezelf, de druk komt dus vaak van mezelf; in mijn ogen is het vaak niet goed. Ook vorig seizoen niet. Ik kan me niet inbeelden dat er ooit een moment komt waarop ik denk: nu ben ik er, nu kan het niet meer beter.”

Doordat hij zo zelfkritisch is, verbaasde het hem ook niet dat hij na de verloren bekerfinale door Philippe Clement uit het elftal werd gehaald. Op de vraag of hij dat terecht vond, zegt hij: ”Terecht… Ik moet tijdens de week op training tonen wat ik kan; dat ik een meerwaarde ben voor het team. Niemand zit graag op de bank, ik dus ook niet.”

Lees het volledige interview met De Ketelaere hier.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws