3:0 Tor, Jubel, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Leverkusen, 18.10.2019, Fussball, Bundesliga, Bayer 04 Leverkusen - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© ThorstenWagner/Witters Sport /Photo News

‘Concurrentie voor Club: Engelse topclub aast op Dost’

Begin deze maand pakte het Algemeen Dagblad uit met de vermeende belangstelling van Club Brugge in Bas Dost. Blauw-Zwart zou in de Nederlander de ideale aanvalsleider zien, maar werd al snel te duur bevonden. Het was even stil rondom de spits, maar daar kwam vandaag verandering in. In de strijd om zijn handtekening zou Club zware concurrentie vanuit Engeland hebben gekregen.

Dat Club Brugge in het seizoen 2018/2019 naast de landstitel greep, kwam hard aan bij de club. Vincent Mannaert besloot in de zomer van 2019 de portemonnee te trekken. David Okereke en Michael Krmencik maakten gezamenlijk voor veertien miljoen euro de overstap naar Brugge. De centrumspitsen wisten echter geen grootse indruk te maken in hun eerste seizoen. In de voorbereiding diende Youssouph Badji zich aan als nieuwe spits, maar het is geen geheim dat Mannaert en Philippe Clement de transfermarkt afspeuren naar een nieuwe nummer 9.

Tottenham Hotspur

Dost is één van de spelers die deze transferperiode in verband werd gebracht met een overstap naar Club Brugge. De Nederlander, die onder contract staat bij Eintracht Frankfurt, heeft zich in Nederland, Duitsland en Portugal bewezen als makkelijk en veel scorende spits. Daarnaast heeft hij Champions League-ervaring in de benen. Tot een vertrek naar Brugge lijkt het echter niet te komen. Ten eerste omdat Blauw-Zwart (nog) niet bereid is om de hoofdprijs, zo’n 6.5 miljoen, voor hem te betalen. En ten tweede omdat Dost volgens The Daily Mail in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur.

Volgens het Engelse medium ziet José Mourinho in de Nederlander een ideale back-up voor Harry Kane en Son Heung-min. De 6.5 miljoen euro die Frankfurt voor haar spits verlangt, is natuurlijk een kleine uitgave voor Tottenham Hotspur. De Engelse topclub gaf in deze periode alleen al 65,6 miljoen euro uit aan Giovani Lo Celso, Matt Doherty en Pierre-Emile Höjbjerg. In Londen zal Dost uiteraard ook meer salaris kunnen opstrijken dan in het Jan Breydelstadion.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws