BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Youssouph Badji forward of Club Brugge looks dejected on the final whistle after the defeat during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Club greep in juli 2019 naast miljoenenaankoop Napoli’

Het vertrek van Victor Osimhen naar Napoli is voorlopig misschien wel de meest opvallende transfer van 2020. De Italianen tastten heel diep in de buidel en namen de Nigeriaan uiteindelijk voor zeventig miljoen euro over van Lille. Het scheelde weinig of Osimhen had in juli 2019 niet de overstap gemaakt naar Charleroi, maar naar Club Brugge.

Osimhen verruilde in de zomer van 2018 VFL Wolfsburg op tijdelijke basis voor Charleroi. Een jaar later namen De Zebra’s hem definitief over van Wolfsburg. In België maakte hij met twintig doelpunten en vier assists in 36 officiële wedstrijden zo’n sterke indruk, dat Lille hem nog in dezelfde transferperiode voor bijna 25 miljoen euro binnenhaalde. Daar deed hij het zo goed, dat Napoli deze zomer niet lang twijfelde toen het de kans kreeg om hem voor zeventig miljoen euro over te nemen.

Ook Club Brugge had een miljoenenbedrag voor hem kunnen ontvangen, maar dan had de club een jaar geleden wat minder op haar centjes moeten letten. ”Drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt kwam Club aankloppen voor hem, maar ze legden een veel te laag salaris op tafel”, vertelt Osimhen zijn broer in gesprek met het Nigeriaanse Complete Sports. ”Hij zou nochtans veel speeltijd hebben gekregen, maar hij zei nee.”

Een hard gelag voor Club Brugge, dat juist nu zo nadrukkelijk op zoek is naar een nieuwe spits. De afgelopen week werd Blauw-Zwart gelinkt aan Bas Dost. Vandaag kwam de naam van Michy Batshuayi opnieuw voorbij in de wandelgangen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws