Foto: ©Blue Army

‘Club Brugge wil ver gaan voor Nederlander Dost’

De transfermarkt is alweer bijna twee maanden open, maar Club Brugge hengelde nog geen nieuwe spelers binnen. Sinds dinsdagavond mogen de supporters echter weer hopen. Naar verluidt wil Blauw-Zwart ver gaan om Bas Dost los te kweken bij Eintracht Frankfurt.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De interesse van Club Brugge in Dost is niet zo gek. Philippe Clement is al maanden zoekende naar de meest geschikte nummer ‘9’ voor zijn ploeg. Youssouph Badji diende zich in de voorbereiding aan als serieuze kandidaat en heeft er in de competitie inmiddels twee in liggen, maar is nog wel heel jong. Clement gaf in een eerder stadium al aan dat hij de 18-jarige Senegalees rustig wil brengen.

En daarom is Club Brugge nog steeds op zoek naar een nieuwe spits. Michael Krmenčík en David Okereke lijken namelijk niet te voldoen aan Clement zijn eisen. Dost wel. En waarom ook niet? De Nederlander heeft zich bij clubs als VFL Wolfsburg en Sporting Portugal bewezen als spits die makkelijk het net weet te vinden én de bal vast kan houden. In Portugal was hij in 127 wedstrijden maar liefst 93 keer trefzeker. In dienst van Eintracht Frankfurt kwakkelde hij in het afgelopen seizoen met blessures, maar schoot hij desondanks tien keer raak in 32 wedstrijden.

Wat Dost moet kosten, is niet bekend. De boomlange Nederlander zijn contract loopt nog twee jaar door, waardoor Club Brugge wel wat miljoenen neer zal moeten leggen. Volgens Transfermarkt heeft hij een transfermarkt van 8 miljoen euro. Club Brugge is volgens het AD in ieder geval bereid om ver te gaan voor Dost, die in Brugge in ieder geval verzekerd is van Europees voetbal.

Club Brugge werd dinsdagavond ook in verband gebracht met Mario Mandzukic, maar de voormalig topspits van onder meer Bayern München en Juventus strijkt een te hoog jaarsalaris op en is daarom geen optie voor Blauw-Zwart.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws