Foto: ©Blue Army

Club Brugge overlegt uitstekende cijfers na interlandperiodes

De overwinning van Club Brugge op bezoek bij Genk zorgde voor nieuwe en positieve energie in het elftal van Philippe Clement. Het slaagde er echter nog niet in om in het huidige seizoen twee wedstrijden op rij te winnen. Komende zaterdag, als Waasland-Beveren op bezoek komt, moet daar verandering in komen. Goed nieuws voor de fans van Blauw-Zwart: Club Brugge kwam in 2019 altijd goed voor de dag na een interlandperiode.

De Rode Duivels begonnen het jaar 2019 met een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland. De wedstrijd, die op 21 maart werd gespeeld, eindigde in een 3-1 overwinning voor het elftal van Roberto Martínez. Ook de interland tegen Cyprus, die drie dagen later op het programma stond, werd winnend afgesloten. De eerste wedstrijd van Club Brugge na die interlandperiode was op 31 maart. In de eerste speelronde van de Play-Off stond direct een kraker tegen Gent op het programma, maar leverde Club Brugge weinig problemen op: 3-0.

Club Brugge-Gent 3-0, 31 maart 2019: 14. Ruud Vormer 1-0, 26. Clinton Mata 2-0, 57. Hans Vanaken 3-0.

De sterkste in de stadsstrijd

Het seizoen 2018/2019 van Club Brugge kwam met de thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp FC op 19 mei ten einde, maar de Rode Duivels moesten zich in de eerste twee weken van juni ‘gewoon’ melden. Ook die interlandperiode kwam België moeiteloos door. Twee maanden later, het seizoen van Club Brugge was inmiddels in volle gang, stonden de interlands tegen San Marino en Schotland op het programma. Vier dagen na de met 0-4 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, rekende Club af met stadgenoot Cercle. Doelpunten van Krépin Diatta en Emmanuel Dennis bezorgden de ploeg een 0-2 overwinning.

Cercle Brugge-Club Brugge 0-2, 14 september 2019: 32. Krépin Diatta 0-1, 61. Emmanuel Dennis 0-2.

Club Brugge viert een treffer in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Cercle.

Er zijn ploegen die na een interlandperiode een heel stuk minder voor de dag komen, maar het Club Brugge van Clement heeft daar geen last van. Ook de speelronde na de vierde interlandperiode in 2019, in oktober, sloot Blauw-Zwart winnend af. Weliswaar wat minder overtuigend, maar winst is winst. Op 18 oktober moest Moeskroen er in eigen huis aan geloven.

Moeskroen-Club Brugge 0-1, 18 oktober 2019: 40. Hans Vanaken 0-1.

Evenals Club Brugge sloten de Rode Duivels hun jaar in stijl af. In de laatste twee interlands van 2019 rekenden Martínez en zijn mannen af met Rusland (1-4) en Cyprus (6-1). In de thuiswedstrijd tegen Cyprus stonden Simon Mignolet en Hans Vanaken aan de aftrap en maakten de negentig minuten vol. Hoewel Mignolet zich niet met een cleansheet op zak weer in Brugge meldde, keerden onze internationals met veel vertrouwen en positieve energie terug bij de club. Dat zagen de fans enkele dagen later beloond worden met een 2-0 overwinning tegen Oostende.

Club Brugge-Oostende 2-0, 22 november 2019: 29. Mats Rits 1-0, 47. Sieb Schrijvers 2-0.

Uitstekende cijfers

Vier wedstrijden, twaalf punten, acht doelpunten op de teller en geen tegentreffer geïncasseerd. In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren kunnen Clement en Club Brugge bouwen op uitstekende cijfers na de laatste interlandperiodes. Of dat ook voldoende zal zijn voor de eerste driepunter in eigen huis, moet zaterdagavond blijken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws