11-12-2019: Voetbal: Club Brugge v Real Madrid: Brugge , UEFA Champions League , L-R Carlos Casimiro of Real Madrid, Ruud Vormer of Club Brugge © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !

Club Brugge neemt als enige Belgische ploeg deel aan Champions League

Na het verrassende kampioenschap van KAA Gent in 2019, moest Club Brugge zich via de voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League. Daar slaagde de ploeg van Philippe Clement met verve in. Dit seizoen waren de rollen omgedraaid. Gent sneuvelde echter tegen Dynamo Kiev. Door de uitschakeling van de Buffalo’s is Club de komende maanden als enige Belgische ploeg actief in het miljardenbal.

Gent bulkte in aanloop naar de competitie van de ambities. In de voorbereiding versloeg de ploeg – ietwat gelukkig – Club Brugge. Na het afgelopen seizoen, waarin Blauw-Zwart met overwicht kampioen werd, leek Club er met Gent een geduchte concurrent bij te hebben. Niets blijkt echter minder waar. In de eerste zeven competitiewedstrijden verzamelde Gent slechts zes punten. Vijf van die wedstrijden werden verloren. Het was dan ook verrassend dat de ploeg er onlangs in slaagde om in de derde kwalificatieronde af te rekenen met Rapid Wien.

Dynamo Kiev vormde het laatste obstakel op weg naar de groepsfase van de Champions League. Vorig seizoen eindigde Gent in een groep met Liverpool, Napoli en Red Bull Salzburg met één puntje troosteloos onderaan. Dit seizoen zal het niet eens niet zover komen, want Dynamo Kiev was over twee wedstrijden veel te sterk voor de Belgen. De heenwedstrijd in Gent eindigde in 1-2, maar in Oekraïne liet Kiev er geen gras over groeien: 3-0. Zo wacht Gent een avontuur in de Europa League en is Club Brugge de komende maanden als enige Belgische ploeg actief in het miljardenbal.

Loting groepsfase

Donderdagavond vindt de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats. Club Brugge, in het afgelopen seizoen gekoppeld aan Real Madrid, Paris Saint-Germain en Gala, mag haar borst opnieuw natmaken. De landskampioen is ingedeeld in pot 4, wat betekent dat de ploeg sowieso twee tegenstanders van topformaat zal ontmoeten.

Pot 1:

Bayern (GER)
Sevilla (ESP)
Real Madrid (ESP)
Liverpool (ENG)
Juventus (ITA)
Paris (FRA)
Zenit (RUS)
Porto (POR)

Pot 2:

Barcelona (ESP)
Atlético de Madrid (ESP)
Manchester City (ENG)
Manchester United (ENG)
Shakhtar Donetsk (UKR)
Dortmund (GER)
Chelsea (ENG)
Ajax (NED)

Pot 3 en 4 (laatste beslissingen vallen vanavond):

Dynamo Kyiv (UKR) 55.000
RB Leipzig (GER) 49.000
Internazionale Milano (ITA) 44.000
Olympiacos (GRE) 43.000
Lazio (ITA) 41.000
Atalanta (ITA) 35.500
Lokomotiv Moskva (RUS) 33.000
Marseille (FRA) 31.000
Club Brugge (BEL) 28.500
Borussia Mönchengladbach (GER) 26.000
İstanbul Başakşehir (TUR) 21.500
Rennes (FRA) 14.000
Ferencváros (HUN) 9.000

Woensdagavond staan de laatste returns van de play-offs op het programma. Midtlylland, Slavia Praag, PAOK, Krasnodar, Salzburg en M. Tel Aviv strijden om de laatste drie tickets. Op basis van de coëfficiënten worden de ploegen ingedeeld in pot 3 of 4.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws