Emmanuel Dennis (Brujas KV) celebrates his goal which made it (0,2) UCL Champions League match between Real Madrid vs Brujas KV at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, October 1, 2019 . FOOTBALL : Real Madrid vs Club Bruges - Ligue des Champions - Madrid - 01/10/2019 © PanoramiC ! only BELGIUM !
©Panoramic / Photo News

Club Brugge mag zich opmaken voor opnieuw een loodzware CL-campagne

Met vijf punten uit de eerste vijf competitieduels is KAA Gent erg slecht begonnen aan het seizoen. In Europees verband gaat het ploeg vooralsnog beter af. De Buffalo’s waren dinsdagavond met 2-1 te sterk voor Rapid Wien en plaatsten zich voor de Play-off van de Champions League. Ze zijn nog maar één ronde verwijderd van de groepsfase, waarin Club Brugge sowieso van de partij is. De kans dat Blauw-Zwart dit seizoen een gelukkigere campagne kent, lijkt echter zeer klein.

De afgereisde supporters van Club Brugge wisten niet wat ze meemaakten. Zeven maanden nadat Ajax Real Madrid volledig van de mat tikte en uitschakelde in de Champions League, leken de Belgen op weg naar een nieuwe stunt. Tegen alle verwachtingen leidde het elftal van Philippe Clement in de rust met 0-2. Ook het thuispubliek wist niet wat ze voorgeschoteld kregen. Helaas wisten de bezoekers de voorsprong niet vast te houden. De Spanjaarden knokten zich terug tot 2-2 en plaatsten zich uiteindelijk zeer gemakkelijk voor de volgende ronde van het miljardenbal.

Het punt dat Club Brugge overhield aan het bezoek aan Real Madrid, bleek uiteindelijk erg waardevol. Met een voorsprong van één puntje op Galatasaray verzekerde Blauw-Zwart zich ook na de winterstop van Europees voetbal. Op 1 oktober, 18.00 uur om precies te zijn, zullen de club en haar achterban opnieuw met veel interesse de loting voor de groepsfase volgen. Plaatsing voor de achtste finales van de Champions League is voor velen een stoute droom. De kans dat Club Brugge er dit seizoen wel in slaagt om zich te voegen bij de laatste zestien, lijkt na het zien van de (voorlopige) indeling van de potten heel erg klein.

POT 1

Real Madrid (Spa)

Liverpool (Eng)

Juventus (Ita)

Bayern München (Dui)

Paris Saint-Germain (Fra)

Zenit Sint-Petersburg (Rus)

FC Porto (Por)

Sevilla (Spa)

POT 2

Barcelona (Spa)

Atlético Madrid (Spa)

Manchester City (Eng)

Manchester United (Eng)

Shakhtar Donetsk (Oek)

Borussia Dortmund (Dui)

Chelsea (Eng)

Ajax (Ned)

POT 3 (voorlopig)

RB Leipzig (Dui)

Internazionale (Ita)

Lazio (Ita)

Atalanta Bergamo (Ita)

AA Gent (Bel) OF Dynamo Kiev (Oek)

POT 4 (voorlopig)

Lokomotiv Moskou (Rus)

Olympique Marseille (Fra)

Club Brugge (Bel)

Borussia M’gladbach (Dui)

Istanbul Basaksehir (Tur)

Stade Rennes (Fra)

Ferencvaros (Hon) OF Molde (Noo)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws