BRUGGE, BELGIUM - JULY 17 : Paul Clement head coach of Cercle Brugge pictured during a friendly game of Cercle Brugge against AS Monaco FC as part of the preparation for the new Jupiler Pro League 2020 -2021 season after the suspension of competition due to the coronavirus health crisis at the Jan Breydel stadium on July 17, 2020 in Brugge, Belgium, 17/07/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photonews
© Nico Vereecken/Photo News

Clement versus Clement in Brugse stadsderby: ‘Het is geen gewone wedstrijd’

Het is zondagavond niet alleen Club tegen Cercle en Brugge tegen Brugge, maar ook Clement tegen Clement. Oftewel, Philippe van Blauw-Zwart versus Paul van Groen-Zwart. Beide coaches kijken reikhalzend uit naar de derby.

Zowel Club als Cercle werkte van de week met een goed gevoel toe naar de Brugse stadsderby. De mannen van Philippe verpletterden Zulte Waregem en gaven hun zegereeks daarmee een vervolg. Cercle herstelde zich van twee nederlagen en won overtuigend van STVV: 3-0. Hoewel Cercle zondagavond als underdog aan de match begint, is Paul Clement niet per se van plan om zich aan te passen aan de tegenstander. ”We proberen altijd op onze manier van voetballen te focussen, maar uiteraard en natuurlijk altijd met respect voor de tegenstander. Dat zal nooit veranderen”, vertelde hij tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

Maar zich ingraven? Nee, dat zeker niet. Niet tijdens de wedstrijd en ook niet tijdens de persconferentie. Morgen staat tenslotte een derby op het programma. Niet zomaar een wedstrijd. Dat realiseert de Engelsman zich maar al te goed. ”Dit is een speciale wedstrijd, dat staat buiten kijf. Ik ga dat niet ontkennen, ik zal ook niet zeggen dat dit gewoon een andere wedstrijd is, want het is geen gewone wedstrijd. We spelen een speciale wedstrijd, een derby, een match met heel veel passie bij beide teams van zowel de spelers als supporters. Of ze nou in het stadion zijn of de wedstrijd volgen vanuit een café of van thuis uit, het is een leuke pot voetbal. Uitdagend en we kijken er naar uit!”

Omolo

Evenals Philippe is Paul Clement nog zoekende naar zijn ideale basiself. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Anderlecht op 13 september (2-0 nederlaag) voerde de Engelsman tegen STVV vier wijzigingen door. De drastische maatregelen na de kansloze verliespartij tegen RSCA leverden Cercle een 3-0 winst op. Tegen Club zal Clement echter weer moeten puzzelen, want hij kan geen beroep doen op de geschorste Johanna Omolo. Een flinke streep door de rekening. ”Dat onze Kenyaan meteen zijn vijfde gele van het seizoen pakte is geen goed nieuws, want tegen Club Brugge zal hij gemist worden”, vertelde de oefenmeester van de week.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws