Clement over Krmencik: ‘Dat doelpunt vorige week heeft hem bevrijd’

Philippe Clement, trainer van Club Brugge
PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Met een 6-0 overwinning op bezoek bij Zulte Waregem kun je natuurlijk wel thuiskomen. Na de slechte start, met slechts drie punten na drie wedstrijden, lijkt Club Brugge weer helemaal terug. Drie zeges op een rij en daarin scoorde de ploeg twaalf keer. Tevredenheid alom dus bij Philippe Clement.

Hoewel Club Brugge na nog geen tien minuten de voorsprong al te pakken had, had de ploeg het in de beginfase niet makkelijk met Zulte Waregem. ”De score doet iets anders vermoeden, maar we kenden nochtans een moeilijk begin”, vertelde Clement na afloop van de wedstrijd. ”Zulte Waregem zette meteen druk, maar die kans van Bruno ging gelukkig niet binnen. Anders had de match misschien anders kunnen uitdraaien. Ze verrasten ons met hun aanpak, maar we konden meteen reageren. Bovendien kwamen we met een gelukje op voorsprong.”

In de schoot geholpen door een eigen doelpunt van Zulte Waregem, ging Club Brugge nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer. Hoe moeilijk de ploeg het ook had in de openingsfase, na de 0-1 liep het als een tierelier bij de mannen van Clement. ”Daarna groeide het vertrouwen en heeft de ploeg vlot de ruimtes gevonden. We hebben onze momenten gegrepen. Het gebeurt niet vaak dat je als coach het laatste half uur ontspannen naar een match kan kijken, maar dat was vandaag wel het geval.”

Krmencik

In tegenstelling tot veel Belgische ploegen, houdt Club Brugge zich opvallend rustig op de transfermarkt. Dat de club nadrukkelijk op zoek is naar een nieuwe spits, is echter geen geheim. Maar in hoeverre is een nieuwe nummer negen echt nodig? Die vraag mag gesteld worden na zondagmiddag. Michael Krmencik was een verrassende naam aan de aftrap, maar betaalde het vertrouwen van Clement terug met twee treffers. Tegen Waasland-Beveren was hij ook al trefzeker, zijn eerste officiële in het shirt van Club Brugge. ”Dat doelpunt vorige week heeft hem inderdaad bevrijd, al is hij altijd hard blijven werken”, aldus Clement. ”Ik heb hem altijd gezegd dat zijn doelpunt wel zou komen. Tegen Waasland-Beveren was dat eindelijk het geval en daar was iedereen blij mee.”

”Of het spitsenprobleem nu opgelost is? Ik heb nooit gezegd dat we een spitsenprobleem hebben. Dat betekent echter niet dat we voorin veel overschot hebben, want het zal nog een lang en slopend seizoen worden. In oktober en november zullen we elke drie dagen moeten spelen. Daarom is het belangrijk dat alle spelers ritme opdoen en klaar zijn voor die periode.”

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws