GENK, BELGIUM - AUGUST 30 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Hans Vanaken midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on August 30, 2020 in Genk, Belgium, 30/08/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
Ā© Peter De Voecht/Photo News

Clement kijkt uit naar zondag: ‘Je weet dat de derby leeft’

Club Brugge beleefde een matige competitiestart, maar is inmiddels helemaal op de weg terug. Het elftal van Philippe Clement won drie keer op rij en heeft de bovenste plekken weer in het vizier. Zondag wil de landskampioen de zegereeks vervolgen. Dan moet er gewonnen worden van Cercle in de Brugse stadsderby. Philippe Clement kijkt er naar uit.

Na de knappe overwinning op bezoek bij Genk (1-2) en de overtuigende zeges tegen Waasland-Beveren (4-1) en Zulte Waregem (0-6), is het zelfvertrouwen helemaal terug bij Club Brugge. In aanloop naar de Brugse stadsderby is dat natuurlijk goed nieuws. Voor de fans, de spelers, maar zeker ook voor Clement. De coach stond in de eerste weken van de competitie flink onder druk en snakte naar adem. De zegereeks geeft hem lucht. Met een ontspannen gevoel werkte Club Brugge afgelopen week toe naar de derby.

De Brugse stadsderby was in het afgelopen seizoen de laatste wedstrijd voor de coronabreak. Club Brugge versloeg Cercle op 7 maart met 2-1. Ook zondag wordt er een overwinning geĆ«ist. ”Ik heb zelf heel wat derby’s meegemaakt. Je weet dat de derby leeft”, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de partij. ”Bij de supporters en vooral ook bij de spelers die uit eigen opleiding komen. Het is wel iets minder speciaal dan vroeger aangezien dat Cercle nu meer Monaco is dan Cercle natuurlijk. Vroeger was dat anders toen je Ć©cht twee Brugse clubs had.”

Champions League

Tijdens het perspraatje keek Clement ook alvast even vooruit op de groepsfase van de Champions League. Van de week stonden de eerste wedstrijden van de play-offs op het programma. De supporters van Club Brugge kunnen dus langzaamaan hun gedroomde of gewenste poule invullen. Op 1 oktober zal er geloot worden voor de groepsfase van het miljardenbal. ”Iedereen zit er op te wachten”, aldus Clement. ”We willen nu terug naar dat ritme gaan van meerdere matchen zodat we jongens de kans kunnen geven. Ik zie dat veel spelers kwaliteit tonen op de training, maar ik kan er maar elf belonen met een basisplaats.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws