BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Paul Clement head coach of Cercle Brugge greets Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement is na de Stadsderby niet helemaal tevreden over zijn ploeg

Tijdens het bezoek aan Zulte Waregem veranderde alles wat Club Brugge aanraakte in goud. In de Brugse Stadsderby verliep het allemaal wat moeizamer, maar waren de drie punten uiteindelijk wel voor Philippe Clement en de zijnen. De oefenmeester was na afloop niet helemaal tevreden.

Voorafgaand het duel bleek maar weer eens dat voetbal slechts een bijzaak is. De aftrap werd verricht door Miguel van Damme. De doelman van Cercle kreeg op zijn 27e verjaardag te horen dat er opnieuw leukemie bij hem is vastgesteld. ”Eerst en vooral vond ik die aftrap met Miguel van Damme een heel emotioneel moment”, vertelde Clement na afloop van de match. ”Het is mooi dat op zo’n moment de concurrentie tussen Club en Cercle wordt overstegen door dingen die belangrijker zijn.”

Over de wedstrijd was Clement niet helemaal tevreden. De oefenmeester hoopte dat het vizier net zo op scherp stond als tijdens het bezoek aan Zulte Waregem. In de eerste helft liet Club Brugge echter veel kansen liggen om met een grotere voorsprong aan het tweede bedrijf te beginnen. ”Wat onze eerste helft betreft, vond ik dat we meer doelpunten moesten maken. Het moest meer dan 1-0 zijn bij rust. En dan kom je niet goed uit de kleedkamer als je binnen de minuut een doelpunt tegen krijgt. Enerzijds door de manier waarop we verdedigen op die fase, anderzijds door Cercle die het heel goed uitspeelt.”

Spannende slotfase

Door de razendsnelle gelijkmaker van Cercle was Club een kwartier van slag. Na een weifelende start van de tweede helft, pakte de thuisploeg de draad weer op. Dankzij een rake kopbal van Simon Deli veroverden Clement en zijn mannen uiteindelijk toch de drie punten, al moesten ze na de 2-1 wel tot het gaatje gaan. ”Het laatste halfuur was het beter. Daar kwamen we terug aan kansen, maar dan maken we dat derde doelpunt niet. En dan blijft het altijd spannend want één tegenactie kan ervoor zorgen dat je twee punten verliest. Dat is vervelend. De efficiëntie moet terug omhoog. Vorige week was die heel goed, tegen Cercle niet. We moeten die match sneller afmaken, dat is heel belangrijk.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws