Foto: ©Blue Army

Brylle Larsen, de scout achter de komst van Wesley en Nakamba

Marvelous Nakamba, Arnaut Danjuma en Wesley. De supporters van Club Brugge konden niet altijd even lang genieten van de smaakmakers, maar ze leverden wel een heel hoop geld op. Nakamba, Danjuma en Wesley kwamen op aanspraak van Kenneth Brylle Larsen naar Club Brugge. De Deen scout al jaren talentvolle spelers voor de landskampioen.

Wat Namaba, Danjuma en Wesley gemeen hebben? Niet alleen dat ze Club Brugge een heel hoop geld opleverden, maar ook dat ze in dezelfde transferperiode de overstap maakten naar de Premier League. Nakamba en Wesley maakten voor een totaal bedrag van 37 miljoen euro gezamenlijk de overstap naar Aston Villa, terwijl Danjuma voor 18 miljoen euro Club Brugge verruilde voor Bournemouth. Brylle Larsen is trots op het feit dat hij deze spelers naar het Jan Breydelstadion heeft gebracht. ”Er was veel werk in de scouting. Diatta, Dennis, Wesley, Nakamba, Danjuma, Balanta: ik heb ze allemaal gescout”, vertelt de scout in gesprek met La Dernière Heure. ”Maar vooraleer ik het vliegtuig neem, bekijken we hun data en kijken we naar beelden.”

Dennis

Met 25 miljoen euro is Wesley niet alleen de duurste uitgaande transfer van Club Brugge, maar ook van de Pro League. Emmanuel Dennis zou wel eens de volgende speler van Blauw-Zwart kunnen zijn die de club veel geld oplevert. De rappe aanvaller werd in de zomer van 2017 voor slechts 1,20 miljoen euro opgepikt in Oekraïne. Ook Wesley maakte voor een prikkie de overstap naar België. ”Of ik Club veel geld opleverde? We leveren goed werk in teamverband. Ik voel me hier goed en Club was tijdens de gezondheidscrisis op financieel vlak zeer correct met zijn werknemers”, aldus Brylle Larsen.

Menig supporter van Club Brugge kent Brylle Larsen ook nog van zijn periode als speler. De Deen speelde tussen 1986 en 1990 72 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Hij is sinds 2011 opnieuw werkzaam voor de club.

Wesley maakte vooral in het seizoen 2018/2019 veel indruk in het shirt van Club Brugge. In de zomer van 2019 werd hij met 25 miljoen euro de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis.
Marvelous Nakamba vertrok voor twaalf miljoen euro naar Aston Villa. Ook hij kwam op aanspraak van Brylle Larsen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws