Simon Mignolet - Photonews
Simon Mignolet - Photonews
Foto: ©Photonews

België wint met invallers Mignolet en Vanaken ook van IJsland

Drie dagen na de 0-2 zege in en tegen Denemarken won België ook van IJsland: 5-1. De gasten kwamen in Brussel nog wel op voorsprong, maar kwamen vervolgens handen en voeten tekort om de Rode Duivels tegen te houden. Club Brugge-spelers Simon Mignolet en Hans Vanaken kwamen als invallers binnen de lijnen.

Roberto Martínez begon met een flink gewijzigd elftal aan de tweede groepswedstrijd in de Nations League. Slechts zes spelers die zaterdagavond in en tegen Denemarken in de basis stonden, begonnen vanavond opnieuw aan de aftrap. Zo koos de bondscoach onder andere voor Koen Casteels in plaats van Mignolet. De doelman van Club Brugge keepte een sterke wedstrijd tegen Denemarken, maar moest tegen IJsland lijdzaam toezien hoe België na tien minuten spelen op een 0-1 achterstand kwam. Hólmbert Aron Friðjónsson zorgde voor de verrassende openingstreffer. Lang konden de gasten echter niet genieten van hun voorsprong. Tussen de dertiende en achttiende minuut bogen de Rode Duivels dankzij treffers van Axel Witsel en Michy Batshuayi de achterstand om in een 2-1 voorsprong.

Mignolet en Vanaken vallen in

Met die tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. In de tweede helft ging België een stuk beter van start dan in de eerste. Dries Mertens schoot de thuisploeg op een comfortabele 3-1 voorsprong. Enkele minuten daarna kwam Mignolet dan toch binnen de lijnen. Hij verving Casteels, die met een bloederige lip het veld moest verlaten. In de tweede helft had België helemaal niets te duchten van de IJslanders. De ploeg van Martínez liep zelfs nog uit naar een 5-1 overwinning. Batshuayi was met zijn tweede van de avond verantwoordelijk voor de 4-1, Doku voor het slotakkoord. Vooral het tweede doelpunt van Batsman mocht er zijn. Een kleine tien minuten voor tijd betrad Vanaken het veld voor zijn vijfde interland.

Zo zijn de Rode Duivels met zes punten in de eerste twee wedstrijden uitstekend begonnen aan de Nations League. Denemarken-Engeland, het andere duel in groep B, eindigde in 0-0. Eerder op de dag won de U21 van België met 4-1 van Duitsland. Charles de Ketelaere debuteerde met een doelpunt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws