WILRIJK, BELGIUM - AUGUST 16 : players of Beershot celebrate wining the match pictured during the jupiler pro league match between KFCO BEerschot-Wilrijk and SV Zulte Waregem. on August 16, 2020 in Wilrijk, Belgium, 16/08/2020 ( Photo Gregory Van Gansen / Photo News )
© Gvg/Photo News

Voorbeschouwing: Club treft koploper Beerschot

Club Brugge hoopt de 0-4 overwinning op Eupen een goed vervolg te geven in het eigen Jan Breydel. Dan moet er zondag gewonnen worden van Beerschot, de koploper. De ploeg van Hernán Losada zegevierde in haar eerste twee competitiewedstrijden en reist met veel vertrouwen af naar Brugge.

Beerschot beleefde een allesbehalve rustige aanloop naar het nieuwe seizoen. De Pro League liet de club lang in onzekerheid. Het bleef tot een krappe maand geleden onduidelijk of de nieuwe competitie zou bestaan uit 16, 18 of 20 ploegen, waardoor de return van de promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot telkens werd uitgesteld.

Het besluit om 18 ploegen toe te laten treden tot 1A, werd door Beerschot met luid gejuich ontvangen. De return tegen OHL deed er niet meer toe, maar werd wel ‘gewoon’ afgewerkt. Losada en zijn mannen zegevierden met 1-4. Het kan verkeren in het voetbal. Een maand geleden heerste nog veel onduidelijkheid over het nieuwe seizoen, maar nu gaat de club na twee speeldagen prompt aan kop in 1A.

Puike start

Na enkele jaren op het tweede niveau hield voorafgaand het seizoen niemand rekening met de Beren. In de eerste twee wedstrijden liet de club echter zien wel degelijk een rol van betekenis te kunnen spelen. ”We spelen met vertrouwen op dit moment, maar mogen niet zweven”, zei trainer Losada na afloop van de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem.

Gelijk heeft hij, want Club Brugge lijkt na de overtuigende overwinning op bezoek bij Eupen eindelijk op stoom te zijn gekomen. Daarnaast is de onderlinge historie ruim in het voordeel van Blauw-Zwart. Van de vorige 78 thuiswedstrijden tegen Beerschot won Club Brugge er 49. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, dateert echter alweer van een tijdje geleden. Op 9 december 2012 kruisten Club en de Beren voor het laatst de degens, resulterend in een 2-1 overwinning. Het laatste verlies dateert van 21 november 2009. Beerschot was destijds met 1-2 te sterk.

Holzhauser

In het openingsweekend rekende Beerschot af met Oostende. De grote man aan Losada zijn zijde was Marius Noubissi. De 23-jarige aanvaller schoot uit de startblokken met een treffer in de eerste minuut en bezorgde zijn ploeg een kwartier voor tijd de 1-2 overwinning. In de wedstrijd tegen Zulte-Waregem was het niet Noubissi, maar Raphael Holzhauser die de hoofdrol op zich nam. Met twee doelpunten en een assist bezorgde hij Beerschot hoogstpersoonlijk de tweede driepunter van het seizoen. Holzhauser is een speler om in de gaten te houden dit seizoen. De Oostenrijker was in het afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten en acht assists.

Ook Charleroi is na twee speeldagen nog zonder puntenverlies. Beerschot geniet echter een beter doelsaldo, waardoor de koppositie bij aanvang van de derde speelronde in bezit is van de Beren.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws