GENK, BELGIUM - AUGUST 30 : Philippe Clement head coach of Club Brugge and Hans Vanaken midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on August 30, 2020 in Genk, Belgium, 30/08/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Vanaken ziet Club een heel goede, maar slechte tweede helft spelen

Een 1-2 overwinning op bezoek bij KRC Genk en zijn eerste treffer van het seizoen. De zondag van Hans Vanaken kan niet meer stuk. De middenvelder was tegen Beerschot geen schim van de speler die hij was in het afgelopen seizoen, maar is na zijn rake kopbal in de Luminus Arena in ieder geval van de hatelijke nul af. Tevreden met de tweede helft is Vanaken echter niet.

Club Brugge kwam in de eerste helft uitstekend voor de dag. Na een kleine 25 minuten spelen kreeg het elftal van Philippe Clement loon naar werken. Met een rake kopbal bezorgde Vanaken zijn ploeg de bevrijdende openingstreffer. ”De eerste helft was heel goed, zo hoort het ook te zijn. We zetten goed druk, hadden balbezit en vonden de ruimtes”, vertelde de Belg na afloop van de wedstrijd. Blauw-Zwart vergat echter voor rust de 0-2 te maken. ”Zeker als je de totale controle en dominantie hebt. De tweede helft zijn we dan slecht begonnen.”

Slecht, dat is nog zachtjes uitgedrukt. Genk kreeg razendsnel de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Cyriel Dessers slaagde er echter niet in om de bal vanaf de strafschopstip achter Simon Mignolet te krijgen. Daar kwam Club Brugge nog goed weg, maar niet lang na de gemiste strafschop van Dessers was het alsnog raak voor de thuisploeg. ”Genk kwam terug in hun spel en dat leidde weer tot een volgende strafschop”, zag Vanaken. Na de gelijkmaker pakte Club Brugge de draad weer op. ”Na de 1-1 liep het terug meer fifty-fifty. We kregen meer controle en we wonnen duels. Het lukte daarna nog om opnieuw te scoren uit een stilstaande fase. Dat is toch een wapen van ons. We hebben veel kopkracht in de ploeg en dan is het goed dat we daarop scoorden.”

De zege kwam op een goed moment. Deze week melden meerdere spelers zich bij hun nationale ploeg voor de eerste interlands sinds eind 2019. Vanaken kreeg afgelopen week een uitnodiging van bondscoach Roberto Martínez. De smaakmaker meldt zich met een goed gevoel bij de Rode Duivels. ”Op basis van die eerste helft moeten we na de interlandbreak de volgende weken zo doorgaan.”

Mignolet is het volledig eens met Vanaken. Hij zag dat het duel lange tijd leek af te stevenen op een gelijkspel. De doelman is dan ook extra blij dat zijn ploeg er alsnog in slaagde om de drie punten over de streep te trekken. ”Drie punten in plaats van één punt maakt een groot verschil. Ik ben er heel erg blij mee. Vooral omdat het tegen Racing Genk is, wat toch een goede ploeg is. Dit is een goede opsteker voor ons net voor de interlandbreak. Na de break moeten we dan terug de oude draad oppikken. Dat is belangrijk voor ons.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws