GENT, BELGIUM - AUGUST 15 : Jess Thorup head coach of KAA Gent during the Jupiler Pro League match between KAA Gent and KV Kortrijk at the Ghelamco Arena on August 15, 2020 in Gent, Belgium , 15/08/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Tweede speelronde: Gent krijgt nieuwe tik te verwerken

Broodnodig was de overwinning van Club Brugge op bezoek bij Eupen. Niet alleen om een crisis te bezweren, maar ook om in het zicht te blijven van de na twee wedstrijden nog ongeslagen Beerschot en Charleroi. Hierbij een overzicht van de tweede speelronde, waarin AA Gent opnieuw een flinke tik kreeg te verwerken.

Na de 0-1 nederlaag tegen Charleroi in het openingsweekend moest de uitwedstrijd tegen Eupen ten koste van alles worden gewonnen. Zeker omdat Charleroi ook aan haar tweede competitiewedstrijd de drie punten overhield. De ploeg van Karim Belhocine had opnieuw voldoende aan één treffer, dit keer tegen Oostende. Kaveh Rezaei, huurling van Club Brugge, was de gevierde man.

De doelstelling van Gent voorafgaand de competitie was duidelijk: kampioen worden van België. Maar na de eerste twee wedstrijden moeten de Buffalo’s voorlopig pas op de plaats maken. Vorige week ging Gent onderuit in Sint-Truiden, zaterdag verloor het in eigen huis met 1-2 van Kortrijk. De nummer twee van het afgelopen seizoen is na de tweede speelronde de beschamende nummer zestien.

Ook Royal Antwerp FC, dat een mooi seizoen stond te wachten na de gewonnen bekerfinale, stelde teleur. Vorige week speelde de ploeg van Ivan Leko met 1-1 gelijk tegen Moeskroen, zondag verloor The Great Old met 2-1 van Cercle Brugge. De Antwerpenaren kwamen na een klein halfuur op een 0-1 voorsprong, maar twee late doelpunten van Guy Mbenza bezorgden de thuisploeg de overwinning.

Tau

Anderlecht, dat Vincent Kompany maandag een punt achter zijn spelersloopbaan zag zetten, herstelde zich zondag van het 2-2 gelijkspel tegen Mechelen in de eerste speelronde. In het eigen Lotto Park kende Paars-Wit weinig moeite met Sint-Truiden. Percy Tau, vorig seizoen nog actief in Brugge, was trefzeker en de bepaalde de eindstand op 1-3.

Na twee speelrondes gaan Beerschot en Charleroi aan kop. Beide ploegen zegevierden in hun eerste twee competitiewedstrijden. Anderlecht, Waasland-Beveren, Genk, Mechelen en Standard volgen op twee punten.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws