Foto: ©Blue Army

Tau trekt naar RSCA: ”We zijn voor elkaar gemaakt”

Club Brugge maakte onlangs bekend niet langer in zee te gaan met Percy Tau. De Zuid-Afrikaan werd in het afgelopen seizoen gehuurd van het Engelse Brighton. Een slechte indruk maakte hij niet, maar zijn prestaties waren niet voldoende voor Blauw-Zwart om hem definitief over te nemen van de Engelsen. Tau blijft echter wel actief op de Belgische velden. Anderlecht kondigde woensdagochtend zijn komst aan.

Tau kwam vorig seizoen in achttien competitiewedstrijden in actie voor Club Brugge. Daarin scoorde hij drie keer en leverde hij vier assists. Niet voldoende voor een langer verblijf in Brugge, maar wel om zich in de belangstelling van Anderlecht te spelen. De geruchten over het vertrek naar Paars-Wit speelden al langer. Woensdagochtend maakte de club dan eindelijk bekend dat Tau op huurbasis overkomt van Brigthon & Hove Albion.

Sportief directeur Peter Verbeke is zeer verheugd met de komst van Tau. ”Percy is een speler die de hoofdstad en competitie reeds kent. Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. We moeten hem door een gebrek aan voorbereiding nog even de tijd geven om belangrijk te zijn voor ons, maar we zijn natuurlijk blij met zijn toegevoegde waarde voor onze kern.”

Ook Tau zelf kijkt uit naar zijn periode in het Lotto Park. ”Ik maak deel uit van een elftal dat altijd wil voetballen en aanvallen. Dat is me op het lijf geschreven. RSC Anderlecht past bij mijn voetbalstijl. We zijn voor elkaar gemaakt.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws