Foto: ©Blue Army

Supporters welkom vanaf september? Pro League gaat ervoor

De Pro League is inmiddels twee speeldagen onderweg. Club Brugge ging in het openingsweekend in eigen huis onderuit tegen Charleroi. Komend weekeinde hoopt de landskampioen wel te winnen in het Jan Breydelstadion. Het elftal van Philippe Clement zal het dan nog steeds moeten doen zonder publiek. Maar de kans dat er binnenkort weer supporters plaats mogen nemen op de tribune, lijkt steeds groter te worden.

Tijdens de voorbereiding was men nog positief over het toelaten van supporters, maar naarmate de competitiestart dichterbij kwam, werd duidelijk dat de Belgische ploegen het in de eerste weken zonder hun trouwe achterban zouden moeten doen. Op 28 juli maakte de Pro League bekend dat de eerste competitiewedstrijden achter gesloten deuren plaats zouden hebben. Tot verdriet van de fans, maar ook van de clubs. Die zien namelijk enkele honderdduizenden euro’s per wedstrijd door hun neus geboord worden.

Dat laatst realiseert de Pro League zich maar al te goed. De fans hebben zich in de laatste weken van hun beste kant laten zien. Ze bleven thuis om hun club te supporteren en zochten de omgeving van de stadions niet op. Volgens de Pro League is de tijd dan ook aangebroken om de volgende stap te zetten. ”De protocollen en de voorbereidingen zijn klaar om met een geleidelijke terugkeer van het publiek in onze stadions te starten”, klinkt het op de website van de competitieorganisator.

Veilig

”Uit naam van onze clubs vraagt de Pro League daarom om deze geleidelijke terugkeer van publiek op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus te plaatsen, opdat wij vanaf september, in nauw en constructief overleg met alle stakeholders, opnieuw fans naar het voetbal kunnen brengen. De kwaliteit van de protocollen en plannen en de ervaringen van de voorbije wedstrijden tonen aan dat deze terugkeer op ordentelijke en veilige wijze kan en zal gebeuren”, besluit de Pro League.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws