Foto: ©Blue Army

Oud-Club Brugge speler Vázquez tekent bij Eupen

De transfermarkt is alweer ruim een maand open, maar Club Brugge houdt zich vooralsnog opvallend rustig. De landskampioen versterkte zich nog niet. Hetzelfde kan niet gezegd worden over de andere clubs uit 1A. Tussen alle transfers in de Pro League zitten enkele opvallende namen. Die van Victor Vázquez, bijvoorbeeld. De oud-speler van Club Brugge zal de komende tijd te bewonderen zijn in het shirt van Eupen.

De komst van Vázquez komt eigenlijk een paar dagen te laat. Afgelopen zondag stonden Eupen en Club Brugge nog tegenover elkaar in de tweede speelronde van de competitie. Nog zonder Vázquez was de thuisploeg niet opgewassen tegen de landskampioen. Woensdagmiddag volgde zijn presentatie in het Kehrwegstadion. ”Het voelt goed om terug in België te zijn. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze competitie en mijn tijd bij Club Brugge. België was mijn eerste buitenlandse ervaring als voetballer en ik heb hier mooie, succesvolle jaren beleefd”, aldus de 33-jarige Spanjaard.

Vázquez verruilde in de zomer van 2011 FC Barcelona voor Club Brugge. In zijn eerste seizoen groeide hij al snel uit tot basisspeler en publiekslieveling. Na 4,5 jaar en 173 wedstrijden voor Blauw-Zwart vond hij het tijd voor een nieuw avontuur, maar na periodes bij CD Cruz Azul, Toronto, Al Arabi en Umm Salal is hij terug in België. Niet om af te bouwen, dat zeker niet. ”Ik ben geen 37 of 38 jaar, hè. Ik heb nog een paar goede jaren in mij en ben naar hier gekomen om alles te spelen. Niet om op de bank te zitten en af en toe eens een wedstrijdje mee te pikken.”

Wedstrijdritme

Of Vázquez er nog wat van kan? Dat valt te bezien. De middenvelder kwam sinds november 2019 niet meer in actie. Het zal dan nog wel even duren voordat we hem de volledige negentig minuten in actie zien. ”Ik heb lang geen wedstrijd meer gespeeld, maar fysiek voel ik me goed. Het ontbreekt me alleen aan wat wedstrijdritme. Door mee te trainen met de groep verwacht ik snel klaar zijn om wedstrijden te spelen.”

Tijdens zijn periode in Brugge kwam Vázquez overigens tot 25 doelpunten en 50 assists.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws