BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : Lior Refaelov midfielder of Antwerp leaves the field after being substituted and gives his coach Ivan Leko head coach of Antwerp a hug during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Leko verslaat Clement: ”We waren veel beter dan Club Brugge”

In aanloop naar de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC was vrijwel iedereen het erover eens: de Antwerpenaren maakten geen kans. Maar niets bleek minder waar. The Great Old veroverde de Beker van België en deed dat dik verdiend. Zo haalde Ivan Leko, voormalig trainer van Club, zijn gram.

Leko liet er na afloop van de wedstrijd geen gras over groeien. ”We waren veel beter dan Club. We kenden hun kwaliteiten en hebben daar uitstekend op ingespeeld. De eerste helft was goed, in de tweede kregen we het moeilijker. Maar normaal gezien had het bij de rust 0-3 moeten staan en dan was de match op slot”, zei de Kroaat tegenover de camera’s van Sporza.

”Een gemiste kans”

Was er sprake van onderschatting, was het nonchalance? Alleen in de tweede helft liet Club Brugge bij vlagen zien dat het de beker wilde winnen, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. ”Je kon zien dat Antwerp het meer wou dan ons, zeker de eerste helft”, aldus Brandon Mechele. Afgetroefd op motivatie en wilskracht, dat overkomt Club Brugge niet vaak. Maar eigenlijk doe je Antwerp daarmee tekort. Het was aan Simon Mignolet te danken dat het bij rust niet 0-3 of 0-4 stond. ”Ze speelden goed in blok en speelden op de counter. We wisten wat ze gingen doen en toch lukte het hen en waren ze telkens gevaarlijk. Dan komt die 0-1 en wordt het moeilijk.”

Ruud Vormer sprak na afloop over een valse start, Mechele noemt het een gemiste kans. Weinig ploegen slagen er in de dubbel te veroveren, realiseert de verdediger zich. ”We konden na zoveel jaar nog eens de dubbel pakken. Je zit dan met die corona en leeft er maanden naar toe. Je traint hard tijdens die corona en laat het gewoon afweten in de eerste helft en dat is heel zuur.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws