BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Youssouph Badji forward of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Droogte in eigen huis brengt Club Brugge terug naar seizoen 2012/2013

Club Brugge verloor de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen en kwam daarin niet tot scoren. De laatste keer dat Blauw-Zwart in competitieverband niet wist te scoren in twee opeenvolgende thuiswedstrijden, was in het seizoen 2012/2013.

In tegenstelling tot dit seizoen, had die droogte niet plaats in de eerste wedstrijden van de competitie. Onder leiding van toenmalig trainer Georges Leekens begon Club Brugge overtuigend aan dat seizoen. De club bleef ongeslagen in de eerste tien wedstrijden en behaalde daarin 22 punten. Na de tiende speelronde ging het echter flink mis voor Leekens zijn ploeg. Na vier opeenvolgende nederlagen mocht de oefenmeester zijn biezen pakken.

Onder leiding van in eerste instantie interim-trainer Philippe Clement en vervolgens Juan Carlos Garrido vond Club Brugge de weg terug omhoog. In de thuiswedstrijden tegen KV Kortijk in speelronde 22 en KAA Gent in speelronde 24 werd het doel echter niet gevonden. In de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen OH Leuven, op 9 februari 2013, had de aanhang van Club Brugge wel weer reden tot juichen. Blauw-Zwart deed het net destijds drie keer trillen. Maxime Lestienne, Lior Refaelov en en Ivan Trickovski waren de doelpuntemakers.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws