Goal Badji Vs Genk
© Peter De Voecht/Photo News

Club wint met 1-2 van KRC Genk

Blauw-Zwart heeft de topper tegen Genk tot een goed einde gebracht. Club speelde een prima eerste helft waarbij het zelfs met meer dan één doelpunt had kunnen leiden.  De tweede helft was veel evenwichtiger en kwam Genk beter voor de dag, maar Youssouph Badji besliste de partij met een uitstekende kopbal.

Dominant eerste helft

Philippe Clement greep voor de eerste topper van de competitie terug naar een 4-3-3 opstelling. Deli was terug uit blessure en nam zijn plaats terug in ten koste van Balanta. Dennis nam op rechts de plaats in van de geblesseerde Diatta, terwijl Okereke de linkerflank voor zijn rekening nam. Schrijvers begon op de bank.

Na een studieronde van een tiental minuten greep Club de macht. De eerste kans kwam na een prima vrije trap van Vormer die via de doelman en de paal terug het veld in dook. Twee minuten later trapte Badji een bal op de lat, al stond hij daarbij wel buitenspel. Hans Vanaken was ook aan een prima eerste helft bezig. Na negentien minuten bracht hij de bal prima voor tot bij Vormer die het leer op de slof nam maar Cuesta redde op de lijn. Iets voor halfweg was de erg bedrijvige Dennis iedereen te snel af op zijn rechterflank en bracht de bal voor tot bij Vanaken die met een stevige kopbal de 0-1 op het bord zette. Tien minuten later had de score verdubbeld moeten worden toen Dennis slim combineerde met Badji en de bal perfect teruglegde tot bij Rits maar die werkte te centraal af waardoor Vukovic redding kon brengen. Genk kon daar weinig tegenover brengen. Negen minuten voor tijd was er een goede actie van Maehle op rechts die via Mata bij Ito belandde maar die schoot hoog over. Club stond dus verdiend 0-1 voor, de 4-3-3 met Dennis op de flank was een prima zet van Clement.

© Peter De Voecht/Photo News

Badji brengt de verlossing

Slechter kan je een tweede helft niet beginnen. Mata was iets te laat en ging op de voet van Bongonda staan die gretig het gras op zocht. Cyriel Dessers ging achter de bal staan maar trapte die tegen de paal. Genk was wel gretiger uit de kleedkamer gekomen. Bongonda pakte uit met een schot richting de verste paal, maar Mignolet ging goed plat. Aan de overzijde pakte Dennis uit met een gelijkaardige voorzet als bij het eerste doelpunt, maar Okereke kopte naast. Twee minuten later was er een prima counter langs via Sobol en Badji, de Senegalees bracht de bal prima voor maar Dennis kon er net niet bij. Kort daarop kreeg de thuisploeg een tweede strafschop toen Bongonda alleen op Mignolet mocht afgaan, die maakte zich breed en opnieuw zocht Bongonda het gras op. Ref Van Driessche weigerde aanvankelijk strafschop te fluiten, maar de VAR had een héél licht contact gezien met Mignolet, waarop er alsnog een strafschop toegekend werd.  Bongonda zette zich achter de bal en trapte hard binnendoor, Mignolet kon die ei zo na uit zijn doel houden, maar de bal verdween in het dak van het doel. Club reageerde langs Okereke die Maehle aftroefde op een voorzet van Mata, maar naast kopte. De wedstrijd leek vervolgens op een gelijkspel te eindigen maar zeven minuten voor tijd kopte Badji een uitstekende hoekschop van de ingevallen Schrijvers krachtig in doel. Daarna kwam Blauw-Zwart niet meer in de problemen en was een derde goal misschien nog dichterbij dan een gelijkmaker. Een uiterst belangrijke zege voor Club dat hier nu moet op verder bouwen en een reeks proberen neer te zetten. En het zal daarbij de steun krijgen van (een deel van) de supporters!

© Peter De Voecht/Photo News

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws