Club NXT hoopt hoge ogen te gooien: ”Willen elke match vooruitgang boeken”

Niet alleen het eerste elftal van Club Brugge maakt een stroeve competitiestart door. Ook de beloften kenden een ongelukkige seizoensopening. Club NXT verloor met 2-0 van RWDM. Een schande is dat natuurlijk niet. De beloften nemen dit seizoen voor de eerste keer in de historie deel aan 1B. ”We willen zeker niet gewoon de competitie komen vullen.”

In de uitwedstrijd tegen R.W.D.M. kwamen de beloften van Club Brugge helemaal niet zo slecht voor de dag. Na afloop van het debuut in de tweede klasse bestond er onder de jongens tevredenheid over wat ze lieten zien. ”Na onze match zijn we ontgoocheld over het resultaat, onze prestatie mocht er wel zijn. We hebben laten zien dat je niet met ons hoeft te lachen”, aldus Thomas van den Keybus. De 19-jarige middenvelder is één van de spelers die dit seizoen de kar moet trekken.

Ook van Arne Engels wordt veel verwacht. De talentvolle middenvelder, pas 16 jaar, mocht begin dit seizoen even dromen van een debuut in de hoofdmacht van Blauw-Zwart. Engels reisde op 1 augustus mee naar Brussel, waar de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC op het programma stond. Hij was echter één van de afvallers voor de wedstrijdselectie. Engels is erop gebrand om samen met zijn teamgenoten hoge ogen te gooien. ”We willen elke match vooruitgang boeken. We willen zeker niet gewoon de competitie komen vullen. Neen, we willen ook punten pakken”, klinkt het op de website van Sporza.

Ontwikkeling

Zondag wacht de ploeg van Rik de Mil de thuiswedstrijd tegen Lommel SK. De oefenmeester is blij dat zijn ploeg de kans krijgt zich op het één na hoogste niveau te ontwikkelen. ”Dit is de best mogelijke manier om te groeien richting onze eerste ploeg. Dat hoef ik niet altijd vertaald te zien in het resultaat, maar ik wil wel dat we op termijn onze voet naast de andere teams kunnen zetten.”

De wedstrijd Club NXT-Lommel SK begint zondagavond om 20.00 uur. In de middag komt het elftal van Philippe Clement in actie. Het gaat op bezoek bij Racing Gek, dat met vijf punten uit de eerste drie competitiewedstrijden een betere start kent dan de landskampioen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws