BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge pictured during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Club hoopt met Edmilson snel eerste versterking binnen te hebben’

Slechts één overwinning in de eerste vier officiële wedstrijden van het seizoen. De start van Club Brugge is niet om over naar huis te schrijven. Het maakt de afwezigheid van de club op de transfermarkt des te opvallender. Naar verluidt is Blauw-Zwart op de achtergrond echter druk bezig met de eerste versterking: Junior Edmilson (26).

Club Brugge hield zich in tegenstelling tot de andere Belgische ploegen opvallend rustig op de transfermarkt. Heel gek is dat niet, want de landskampioen wist haar sterkhouders vooralsnog te behouden. Uit de start van het seizoen is echter gebleken dat enkele versterkingen geen overbodige luxe zijn. Zeker voorin kan Club Brugge een kwaliteitsinjectie gebruiken. Volgens Het Nieuwsblad hoopt de club nog altijd op de komst van Edmilson.

De Braziliaanse-Belg wordt al langer in verband gebracht met Club Brugge. Als het aan de Belgen had gelegen, was Edmilson al lang en breed gepresenteerd als nieuwe speler. De spelmaker zat de afgelopen weken echter verwikkeld in een spannende titelstrijd met zijn club Al-Duhail. Vrijdagavond veroverden de Qatarezen de landstitel dankzij een 1-0 overwinning op Al Ahli. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Edmilson.

Mocht Edmilson de overstap maken naar Club Brugge, zal het gaan om een uitleenbeurt. Beide clubs zijn in onderhandeling over een aankoopoptie, maar die lijkt Blauw-Zwart nu al te gortig. Volgens Het Nieuwsblad zou Al-Duhail een optie van 15 miljoen euro willen opnemen in het contract, naast een fors bedrag om de speler op huurbasis over te nemen.

Edmilson kent de Belgische competitie van zijn periode bij VV St. Truiden en Standard. Voor STVV speelde hij 95 officiële matchen, in het shirt van Standard kwam hij tot 91. In die 186 partijen scoorde hij 33 keer en leverde hij achttien assists.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws