Irritaties bij Club Brugge tijdens de bekerfinale tegen Antwerp
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : referee Nicolas Laforge shows a yellow card to Mats Rits midfielder of Club Brugge after his fault on Faris Haroun midfielder of Antwerp during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

Club Brugge ziet andere titelkandidaten ook punten morsen

Een week na de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC wilde Club Brugge niets anders dan revanche. In de thuiswedstrijd tegen Charleroi, tevens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, moest er ten koste van alles worden gewonnen. Het duel mondde echter uit in een fikse teleurstelling. Philippe Clement zag zijn elftal opnieuw met 0-1 verliezen. Het bleek de eerste opvallende uitslag in een openingsweekend vol verrassingen in België.

Club Brugge is namelijk niet de enige titelkandidaat die punten morste in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Zaterdagavond kwam Antwerp, dat een week eerder nog de Beker van België veroverde, in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen. The Great Old leek dankzij een rake strafschop van Lior Refaelov, de matchwinner tegen Club Brugge, af te stevenen op een overwinning. Een klein kwartier voor tijd trok Marko Bakiç de stand echter nog gelijk namens Moeskroen.

Dan KAA Gent. De nummer twee van afgelopen seizoen maakte indruk door in de voorbereiding met 2-3 te winnen van Club Brugge en was zeer actief op de transfermarkt. De landskampioen van 2019 wil het zilverwerk terughalen naar de Ghelamco Arena, maar liet zich in de eerste competitiewedstrijd aftroeven en verrassen door STVV. Sint-Truiden kwam na twee minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust maakte Ihor Plastoen gelijk namens Gent, maar de 2-1 van Facundo Colidio betekende de winnende voor STVV.

Ook Anderlecht had zich de start van de competitie anders voorgesteld. Het elftal van Frank Vercauteren had het lang moeilijk op bezoek bij Mechelen, maar produceerde tussen minuut 60 en 75 twee treffers. Met nog een kleine twintig minuten te spelen, leek de overwinning een formaliteit. Paars-wit liet zich echter verrassen door Mechelen, dat dankzij doelpunten in minuut 83 en 85 alsnog een punt overhield aan de wedstrijd.

Waasland-Beveren

Door het gestuntel van de topploegen, neemt Waasland-Beveren de leiding in 1A. De ploeg won zondagavond met 1-3 op bezoek bij Kortijk. Maandagavond komen OHL, Eupen, Oostende en Beerschot Wilrijk nog in actie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws