GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Eder Balanta defender of Club Brugge battles for the ball with Mats Moller Daehli forward of Genk during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Club Brugge wacht loodzware opgave op bezoek bij Genk

Om het treffen met KRC Genk nu al een ‘do or die wedstrijd’ te noemen, is misschien nog wat te vroeg. Maar dat het bezoek aan de Smurfen gewonnen moet worden, is een understatement. Het recente verleden bewijst echter dat Club Brugge een zware opgave te wachten staat.

De gedachten gaan terug naar 1 maart jongstleden. Genk-Club Brugge stond op het affiche in speelronde 28 van de Pro League. Hoewel het coronavirus al flink terreinwinst boekte, ging het die dag ‘gewoon’ nog over voetbal. Ruim een week later bleek het de een-na-laatste wedstrijd die Club Brugge in het seizoen 2019/2020 zou afwerken. Op bezoek bij Genk werd Blauw-Zwart tot het uiterste gedreven. In Brugge kwam het elftal van Philippe Clement niet verder dan een 1-1 gelijkspel en ook op bezoek bij Genk leek de wedstrijd op hetzelfde resultaat af te stevenen. Een zeer late treffer van Mats Rits bezorgde Club Brugge echter alsnog de overwinning.

Een overwinning in de Luminus Arena, dat was al heel wat. Club Brugge moest namelijk ruim zes jaar wachten op een driepunter op terrein van Genk. Op 9 februari 2014 werd, onder leiding van toenmalig trainer Michel Preud’homme, met 1-3 gewonnen. De Brugse productie werd verzorgd door Vadis Odjidja-Ofoe, Björn Engels en Nicolás Castillo.

OPSTELLING CLUB BRUGGE: Ryan, Meunier, Engels, Mechele, De Bock, Odjidja, Simons, Jørgensen, Refaelov, De Sutter en Sobota.

Onderlinge resultaten

Na dat bezoek reisde Club Brugge negen keer zonder succes af naar de provincie Limburg. Zes keer ging Blauw-Zwart onderuit, de overige drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Hier onder een overzicht:

 • (1 maart 2020, Genk-Club Brugge 1-2.)
 • 14 april 2019, Genk-Club Brugge 3-1.
 • 3 november 2018, Genk-Club Brugge 1-1.
 • 27 april 2018, Genk-Club Brugge 1-1.
 • 25 oktober 2017, Genk-Club Brugge 2-0.
 • 4 maart 2017, Genk-Club Brugge 2-1.
 • 20 april 2016, Genk-Club Brugge 4-2.
 • 28 februari 2016, Genk-Club Brugge 3-2.
 • 14 september 2014, Genk-Club Brugge 1-1.
 • 15 mei 2014, Genk-Club Brugge 3-2.
 • (9 februari 2014, Genk-Club Brugge 1-3.)

Seizoensstart

Genk is na drie competitiewedstrijden weliswaar nog ongeslagen, maar verspeelde wel al twee keer punten. De start was goed met een 1-2 overwinning op Zulte-Waregem in het openingsweekend. In de afgelopen twee speelrondes wist het elftal van Hannes Wolf echter niet te winnen. De thuiswedstrijd tegen OH Leuven eindigde in een 1-1 gelijkspel, op bezoek bij Standard werd er helemaal niet gescoord: 0-0.

De nieuwe blikvanger bij de tegenstander van zondag is Cyriel Dessers. De centrumspits kwam deze zomer over van Heracles Almelo. In het afgelopen seizoen was hij in 29 officiële wedstrijden achttien keer trefzeker voor de Nederlandse subtopper. Genk betaalde 4 miljoen euro voor de nieuwe aanvalsleider, die in de wedstrijd tegen Zulte-Waregem direct trefzeker was.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws