Foto: ©Blue Army

‘Club Brugge vindt bij Midtjylland alternatief voor Vormer’

Na de teleurstellende bekerfinale tegen Royal Antwerp FC stelden veel media en analisten dat Club Brugge wel wat versterking kan gebruiken om de sterkhouders scherp te houden. In de zoektocht naar een alternatief voor Ruud Vormer werd in een eerder stadium Joey Veerman al gelinkt aan Blauw-Zwart. De keuze lijkt echter te vallen op Frank Onyeka. De landskampioen hoopt de Nigeriaan van Midtjylland naar Brugge te halen, maar moet daarvoor wel diep in de buidel tasten.

Midtjylland is niet van plan om één van de sterkhouders voor een appel en een ei te laten gaan. Volgens Het Nieuwsblad zou Club Brugge al een bod hebben gedaan op Onyeka. De aanbieding, die zo’n 3,5 miljoen euro bedroeg, zou echter veel te laag zijn. Wil de landskampioen echt werk maken van de middenvelder, zal het een bedrag van minstens acht miljoen euro moeten overmaken aan de Denen. ‘Een bedrag dat Club Brugge nooit zal neertellen en ook ver boven de marktwaarde van de speler zit’, aldus Het Nieuwsblad.

Wie is Onyeka? ‘Een box-to-box van 1,83 meter, die afgelopen seizoen een belangrijk aandeel had in de Deense landstitel van zijn club. Hij zette bij Midtjylland, dat hem in 2016 weghaalde in Nigeria, zijn eerste stappen in het Europese voetbal’, schrijft Het Nieuwsblad. Onyeka deelt bij de Deense landskampioen de kleedkamer met Dion Cools, de verdediger die in de winterse transferperiode vertrok bij Club Brugge. Onyeka miste in het afgelopen seizoen slechts twee competitiewedstrijden. In 23 van zijn 24 gespeelde matchen begon hij aan de aftrap, daarin was hij goed voor twee treffers en negen gele kaarten.

Veerman

Onyeka is dus niet de eerste speler die als alternatief voor Vormer wordt genoemd. Onlangs werd Club Brugge nadrukkelijk in verband gebracht met Joey Veerman. De landskampioen zou in de middenvelder van SC Heerenveen de mogelijke opvolger van Vormer zien. De Nederlander verlengde echter zijn contract bij Heerenveen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws