Irritaties bij Club Brugge tijdens de bekerfinale tegen Antwerp
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : referee Nicolas Laforge shows a yellow card to Mats Rits midfielder of Club Brugge after his fault on Faris Haroun midfielder of Antwerp during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

”Club Brugge is samen met Gent de grote negatieve verrassing van augustus”

Twee nederlagen in de eerste drie competitiewedstrijden. Nee, daar had men geen rekening mee gehouden. Club Brugge ook niet. Het is echter wel de realiteit. De formatie van Philippe Clement, die vorig seizoen nog met overmacht landskampioen werd, zal snel met een reactie moeten komen. Analist Peter Vandenbempt is benieuwd of Clement erin slaagt de vinger op de zere plek te leggen.

Op de website van Sporza laat Vandenbempt zich, terecht, zeer kritisch uit over Club Brugge. De landskampioen verloor in eigen huis van Charleroi en Beerschot zonder ook maar één keer tot scoren te komen. ”Club Brugge is toch, samen met Gent, de grote negatieve verrassing van augustus. Onverwacht eigenlijk en ook voor trainer Clement blijkbaar, na die goede wedstrijd en royale overwinning vorige week op het veld van Eupen”, schrijft de analist.

Na de nederlaag tegen Charleroi in het openingsweekend leek Club Brugge tegen Eupen inderdaad de weg omhoog te hebben gevonden, maar tegen Beerschot bleek niets minder waar. ”Dit was dus toch geen nieuwe start voor Club Brugge. Inclusief de bekerfinale verloren ze drie keer met 1-0 en twee keer thuis. Dat is zeer ongebruikelijk. Het is vooral onherkenbaar in het spel”, schrijft Vandenbempt. Hij zag de sterkhouders ook tegen Beerschot niet thuis geven. ”De barometer van Club Brugge, als ik die zo mag noemen, staat op heel slecht weer. Dat is natuurlijk Hans Vanaken, ook hij geraakt niet op dreef in de zomermaand augustus. Hetzelfde geldt voor Ruud Vormer.”

‘Crisisje’

Clement staat voor de grootste klus sinds zijn komst in 2019. Zijn elftal is niet in goeden doen. ”We kregen een twijfelend elftal te zien. Dat stelde de trainer verrassend zelf vast. Zo ziet die zelf dus ook voor het eerst zijn nog altijd heel jonge, maar succesvolle trainerscarrière terechtkomen in een nieuwe situatie. Een soort crisisje zou je kunnen zeggen.”

”Nu moet hij zich zoals iedere trainer dat vroeg of laat eens tegenkomt in zijn trainerscarrière bewijzen als een beetje crisismanager”

Vandenbempt over clement

Aan Clement de taak om het geheel snel weer op de rails te krijgen. ”Het was altijd lof en succes bij die korte periode in Beveren, Genk en vorig jaar in Brugge. Nu moet hij zich zoals iedere trainer dat vroeg of laat eens tegenkomt in zijn trainerscarrière bewijzen als een beetje crisismanager en op zoek gaan naar oplossingen voor zijn dolende elftal. Dat is interessant”, besluit Vandenbempt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws