BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Youssouph Badji forward of Club Brugge looks dejected on the final whistle after the defeat during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge evenaart slechte competitiestart seizoen 2010/2011

Wat is er toch aan de hand met Club Brugge? De ploeg kroonde zich in het afgelopen seizoen nog met grote afstand tot kampioen van België en zag geen sterkhouder vertrokken, maar toch is de start rampzalig. Blauw-Zwart verloor zondagmiddag met 0-1 van Beerschot. Daarmee evenaart het, in negatieve zin, de competitiestart van het seizoen 2010/2011.

Club Brugge begon het seizoen met een nederlaag tegen Royal Antwerp FC in de bekerfinale, maar dat leek eerder een incident dan een serieus teken aan de wand. Drie weken later blijkt niets minder waar. In het openingsweekend van de competitie ging het elftal van Philippe Clement met 0-1 onderuit tegen Charleroi. De nederlaag werd rechtgezet met een 0-4 overwinning bij Eupen, maar zondagmiddag sloeg de landskampioen opnieuw een flater door in eigen huis met 0-1 te verliezen van Beerschot.

Drie wedstrijden, één gewonnen en twee verloren. Drie punten. De laatste keer dat Club Brugge zo’n matige competitiestart beleefde, was in augustus 2010. Destijds verloor de ploeg van toenmalig trainer Adrie Koster in de eerste wedstrijd met 1-0 van KV Kortrijk, versloeg het een week later STVV met 4-1, maar was stadgenoot Cercle op de derde speeldag met 3-1 te sterk. Club Brugge herstelde zich matig van de slechte start. Het is voor iedereen die de club lief heeft dan ook te hopen dat de huidige competitie een andere afloop kent. Koster en zijn elftal eindigden na de reguliere competitie op de vierde plaats met 53 punten. Die klassering verliet Club Brugge niet meer, ook niet na de play-offs.

Seizoen 2010/2011

  • KV Kortijk-Club Brugge 1-0.
  • Club Brugge-STVV 4-1.
  • Cercle-Club Brugge 3-1.

Punten na drie wedstrijden: 3

Seizoen 2020/2021

  • Club Brugge-Sporting Charleroi 0-1.
  • KAS Eupen-Club Brugge 0-4.
  • Club Brugge-Beerschot 0-1.

Punten na drie wedstrijden: 3

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws