PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement over transfers: ”We zijn ermee bezig, maar het zijn andere tijden nu met corona”

Club Brugge leek zorgeloos toe te werken naar de competitiestart tegen Charleroi, maar Royal Antwerp FC suste de landskampioen uit haar slaap. Blauw-Zwart lijkt zich op te kunnen maken voor een spannende competitie. Terwijl de concurrentie flink van zich liet horen op de transfermarkt, hield Club Brugge zich – vooralsnog – opvallend rustig. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd liet Philippe Clement zich uit over mogelijke versterkingen.

Na afloop van de verloren bekerfinale tegen Antwerp waren vrijwel alle analisten en media het eens: Club Brugge moet de transfermarkt op. De sterkhouders lieten het afweten in Brussel. Een alternatief voor onder andere Ruud Vormer zou geen overbodige luxe zijn. Deze week werd Club Brugge voor de zoveelste keer in verband gebracht met een speler die als vervanger van Vormer kan worden gezien. Dit keer was het de beurt aan Frank Onyeka. ”We willen nog gerichten versterkingen doen, zowel het bestuur als ik”, aldus Clement. ”We zijn er mee bezig, maar het zijn andere tijden nu met corona. Sommigen zitten in een ander cyclus en gaan nu op vakantie. Dat zorgt ervoor dat die transferperiode langer duurt. Voor hetzelfde geld hadden hier al twee à drie nieuwe spelers gestaan.”

De realiteit is dat Club Brugge nog geen nieuwe speler presenteerde. Clement zal het voorlopig met de bekende namen moeten doen. Hoewel de teleurstelling na de verloren bekerfinale overheerst, moet niet vergeten worden dat Club Brugge voor de rest een prima aanloop kende naar de openingswedstrijd tegen Charleroi. Ook tegen Gent, dat op zeer gelukkige wijze zegevierde in de vriendschappelijke ontmoeting, was Blauw-Zwart de bovenliggende partij. In die wedstrijd liet Youssouph Badji zich gelden. ”Badji is een jongen met veel kwaliteiten voor zijn leeftijd. Maar hij is nog niet klaar om een heel seizoen lang nummer 1 spits van Club Brugge te zijn. Dan gaan we hem opbranden”, zei Clement.

Clement doet het voorlopig rustig aan met Badji. Hij wil de tienersensatie van de voorbereiding stap voor stap gereed maken voor het grote werk. ”We moeten hem brengen op het juiste moment, net zoals we met De Ketelaere deden.” Hoewel het nog wel even zal duren voordat de Europese en nationale bekertoernooien van start gaan, hoeft Badji niet te vrezen dat hij de komende tijd geen kansen krijgt om zich te bewijzen. ”Vorig seizoen hadden we van begin augustus tot half februari bijna om de drie dagen een wedstrijd. Nu is er tot oktober maar een match per week. Daarom speelden we tegen Pétange en gaan we nog oefenmatchen inlassen, om iedereen speelminuten te geven.”

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws