GENK, BELGIUM - MARCH 1 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on March 01, 2020 in Genk, Belgium, 01/03/2020 ( Photo by Sebastien Smets / Photo News
© SES/Photo News

Clement keert terug bij Genk: ”Ben enkel gefocust om die match te winnen”

Na de nederlaag tegen Beerschot moet Club Brugge winnen van KRC Genk om niet nog verder achterop te raken. Philippe Clement en zijn spelers mogen hun borst natmaken. ”Het zal een hele strijd worden.”

Op 1 maart jongstleden stonden Club Brugge en Genk voor het laatst tegenover elkaar. Het elftal van Philippe Clement werd flink tot het uiterste gedreven. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, maar een doelpunt van Mats Rits in de absolute slotfase bezorgde de bezoekers alsnog de overwinning. Het was voor het eerst sinds 9 februari 2014 dat Club Brugge wist te winnen op bezoek bij Genk. ”We gaan niet naar Genk om zomaar een ‘matchke’ te winnen, het zal een hele strijd worden”, vertelde Clement vrijdagmiddag op de persconferentie.

”Ik fixeer me niet zomaar op het resultaat, want het resultaat na 40 speeldagen is het allerbelangrijkste. Uiteraard zullen we er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen”, aldus Clement. Een overwinning is noodzakelijk. Club Brugge verloor twee van de eerste drie competitiewedstrijden. Een dramatische start. Voor Clement staat de druk er dan ook hoog op zondagmiddag, als hij op bezoek gaat bij zijn oude-werkgever. ”Het is speciaal om tegen mijn ex-club te spelen. Als je samen prijzen wint, dan creëert dat een band, maar ik ben enkel gefocust om die match te winnen. De toffe gesprekken zijn hopelijk voor na de match.”

Zelfvertrouwen

Hoewel de onderlinge resultaten in de afgelopen jaren in het voordeel zijn van Genk, is het nog maar de vraag hoe de thuisploeg gaat spelen. In de afgelopen wedstrijden stuitte Club Brugge telkens op een tegenstander die zich flink liet inzakken. ”Je ziet die evolutie in het afgelopen jaar dat de tegenstander altijd maar lager en lager gaat spelen”, aldus Clement. Club Brugge zal veel beter met het balbezit om moeten gaan om de hechte achterhoedes uit elkaar te kunnen spelen, weet de oefenmeester. ”We moeten beter zijn, sneller zijn en ook met meer vertrouwen spelen. We zagen vooral twijfels aan de bal en dat is voor niks nodig. De spelers moeten overtuigd blijven van zichzelf en van elkaar.”

Wolf

Met vijf punten uit drie wedstrijden is de start van Genk natuurlijk niet slecht, maar ook niet overtuigend. Trainer Hannes Wolf ziet dat ook zijn ploeg moeilijk tot kansen komt. ”We hebben de stabiliteit van tegen Standard nodig, maar we moeten ook beter onze momenten pakken om kansen te creëren en te scoren”, vertelde de Duitser in aanloop naar de topper in de Luminus Arena.

Flankspeler Théo Bongonda moet samen met nieuwkomer Cyriel Dessers voor het gevaar zorgen voorin. ”Niemand spreekt erover, maar we hebben nog niet verloren. We verdedigen goed, nu moeten we beter gaan aanvallen.”

De wedstrijd Genk-Club Brugge in de vierde speelronde van de Pro League begint zondagmiddag om 13.30 uur.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws