Foto: ©Blue Army

Clement heeft spitsentrainer Nilis niet nodig: ‘Technische staf was compleet’

Club Brugge had zich vast en zeker een betere start van het seizoen voorgesteld. De Beker van België ging naar Royal Antwerp FC en in de eerste competitiewedstrijd was Charleroi met 0-1 te sterk in Brugge. De landskampioen wordt verweten, ondanks de miljoenenuitgaven, geen goede nummer 9 tot haar beschikking te hebben. Een nieuwe spitsentrainer, die als speler heel wat treffers produceerde, diende zich aan. Philippe Clement had Luc Nilis echter niet nodig.

Dat vertelde Nilis in gesprek met Sporza. De oud-speler van onder andere Anderlecht en PSV gaat aan de slag als spitsentrainer bij het Turkse Ankaragücü. Hij kijkt uit naar zijn periode in Turkije, maar vindt het toch jammer dat geen Belgische club bij hem aanklopte. Waarom hij geen werkgever weet te strikken in zijn thuisland, is hem een raadsel. ”Je moet die vraag beter stellen aan de clubs zelf. Ik heb wel een gesprek gehad met directeur Vincent Mannaert, maar trainer Philippe Clement gaf aan dat zijn technische staf compleet was. Correcte communicatie, vind ik.”

Over zijn voormalige club Anderlecht is Nilis minder te spreken. ”Bij Anderlecht kreeg ik begin juli een bericht van voorzitter Wouter Vandenhaute dat CEO Karel van Eetvelt mij ging bellen. Ik heb tot op vandaag nog niets gehoord.” Ook Racing Genk bleek geen oren te hebben naar een samenwerking met de goaltjesdiep van weleer. ”Concrete gesprekken met Racing Genk zijn er dan weer niet geweest, ook al vernam ik via via dat er wel interesse was. Excuses over het budget zijn uitgesloten want ik was bereid om een flink pak minder geld te verdienen dan in Turkije, alleen al om dicht bij huis te kunnen werken.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws