Clement doet het rustig aan met Badji: ''Moeten een goed evenwicht vinden''

Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge
Youssouph Badji, aanvaller van Club Brugge Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Met de bevrijdende 1-2 op bezoek bij Genk kan Youssouph Badji voorlopig niet meer stuk in Brugge. De nog altijd pas achttienjarige spits maakt in de eerste maanden van het seizoen een goede indruk. Desondanks proberen Simon Mignolet en Philippe Clement de verwachtingen rondom Badji een beetje te temperen. ''We mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen.''

De Senegalees liet vroeg in de voorbereiding al zijn voeten spreken. Met onder meer twee doelpunten in de oefenmatch tegen Gent diende hij zich aan als nieuwe centrumspits. In de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC resulteerde dat nog niet in een basisplaats, maar in de openingswedstrijd tegen Charleroi stond hij aan de aftrap. Hoewel hij tegen de stugge defensie van Charleroi geen potten kon breken, behoorde hij een week later tegen Eupen gewoon weer tot de basiself. Een doelpunt en een assist en zondagmiddag tegen Genk de winnende. ''Badji heeft een goede wedstrijd gespeeld, maar zoals onze trainer ook zegt, moet hij tegelijk inzien dat hij een jonge gast is'', vertelde Mignolet na afloop.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1300116319807836161?s=20

''We mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen. Hij moet rustig kunnen bijleren en wij mogen niet verwachten dat hij elke week dé ster gaat zijn en de pannen van het dak speelt'', vervolgde Mignolet. Clement sloot zich aan bij de woorden van zijn doelman. ''Er zijn de laatste jaren meer spelers geweest waar veel over geschreven werd en die het heel goed doen als 17-18 jarige, maar waar nu de vraag bij wordt gesteld waar hun goede vorm is. Dat is omdat ze teveel moesten spelen. Met Badji moeten we een goed evenwicht vinden. Net als bij Charles De Ketelaere."

De Ketelaere

Met de Ketelaere noemt Clement een goed voorbeeld. De 19-jarige middenvelder was in de laatste fase van het afgelopen seizoen niet weg te denken uit de basiself, maar moet het deze campagne vooralsnog doen met invalbeurten. In de bekerfinale maakte hij nog wél de negentig minuten vol.

/><figcaption>De Ketelaere moest het in de eerste vier competitiewedstrijden doen met invalbeurten. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)</figcaption></figure><!-- /wp:image --><!-- wp:paragraph --><p></p><!-- /wp:paragraph --><!-- wp:paragraph --><p></p><!-- /wp:paragraph -->
							</div>
						
						
						<div class=
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand