Phillipe Clement
Copyright : Photonews

Clement blikt vooruit: ”We gaan er alles aan doen om te winnen van Eupen”

Club Brugge gaat zaterdag op bezoek bij Eupen op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. Na de verloren bekerfinale en seizoensopener, staat de druk er flink op bij de ploeg van Philippe Clement. De trainer keek donderdagmiddag vooruit op het treffen met de nummer negen van België. ”We gaan een top Club Brugge nodig hebben om daar de drie punten pakken.”

Club Brugge kreeg in de eerste competitiewedstrijd een flinke tik te verwerken van Charleroi. De landskampioen wilde revanche voor de teleurstellende vertoning tegen Royal Antwerp FC, maar reist met opnieuw een nederlaag op zak af naar Eupen. De ploeg van Beñat San José speelde in het openingsweekend met 1-1 gelijk tegen OH Leuven. Ze eindigde vorig seizoen op een teleurstellende dertiende plek, maar wist Club Brugge in het eigen Jan Breydel op 0-0 te houden. Blauw-Zwart moet zondag van goede huize komen, wil het een goed resultaat behalen.

Dat realiseert Clement zich als geen ander. ”Als je twee klappen tegen je kop krijgt, moet je rechtstaan en dat tonen tegen Eupen. Als je nog een derde incasseert ben je een slechte bokser. We gaan naar Eupen en gaan er alles aan doen om te winnen, maar we gaan een top Club Brugge nodig hebben om daar de drie punten te pakken”, zei Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de tweede competitiewedstrijd.

”Het is aan ons om zo hard mogelijk te pushen en wedstrijden te winnen. We moeten bezig zijn met ons zelf en niet met al die excuses die niet tellen. Ik was zeer tevreden over het eerste halfuur vorige week, maar het eindresultaat telt en dat was niet goed genoeg”, realiseert Clement zich.

Diatta

Een van de spelers die matig aan het nieuwe seizoen is begonnen, is Krépin Diatta. Hij was vorig seizoen nog één van de sterkhouders, maar kreeg in de afgelopen weken veel kritiek te verwerken. ”Krépin is iemand met een bepaalde expressie en lichaamstaal. Hij is totaal niet hautain, integendeel. Hij maakt hem dikwijls kwaad op zichzelf waardoor hij momenten uit de match kan verdwijnen. We werken er samen aan met hem om dat onder controle te krijgen”, aldus Clement.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws