PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement: ”Beerschot is een aanwinst voor 1A”

Niet Club Brugge, maar Beerschot begint zondag als koploper aan de onderlinge ontmoeting in het Jan Breydelstadion. De promovendus zegevierde in haar eerste twee competitiewedstrijden. De goede resultaten van de Beren komen voor Philippe Clement niet als een verrassing.

Voorafgaand het seizoen hield niemand rekening met Beerschot, maar in de afgelopen twee speelrondes heeft de ploeg laten zien wel degelijk een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. ”Voor mij is Beerschot een aanwinst voor 1A”, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag. ”Het is de ploeg waar het voor mij begonnen is als jonge speler en daar heb ik mijn carrière ook beëindigd. Het is een zeer speciale partij voor mij en ik had wel verwacht dat ze het zo goed gingen doen.”

In tegenstelling tot Beerschot waren de verwachtingen rondom Club Brugge voorafgaand het seizoen wél hooggespannen. Blauw-Zwart werd met afstand kampioen van België en zag – vooralsnog – geen sterkhouder vertrekken. De landskampioen kende echter een valse start. Op bezoek bij Eupen (0-4 overwinning) herstelde de ploeg zich van de nederlaag tegen Charleroi. Zondag moet er gewonnen worden van Beerschot. Geen cadeautjes dus, aldus Clement. ”Heel veel van mijn jeugdvrienden zijn die-hard Beerschot supporters en hebben er meer dan 30 jaar een abonnement. Ze hopen een cadeautje van hun vriend te krijgen, maar dat zit niet in mijn karakter. Het zal een speciale match zijn.”

Clement speelde in zijn loopbaan zeven seizoenen in het shirt van Beerschot.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws