LEUVEN, BELGIUM - AUGUST 22 : Sporting Charleroi celebrates here victory during the Jupiler Pro League match between Oud Heverlee Leuven and Sporting Charleroi on August 22, 2020 in Leuven, Belgium, 22/08/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
© Jimmy Bolcina/Photo News

Charleroi nog zonder puntverlies, Gent stijf onderaan

Club Brugge gold voorafgaand het seizoen als torenhoge favoriet voor de landstitel, maar moet voorlopig in de achtervolging. De landskampioen speelde na drie wedstrijden pas drie punten bij elkaar. Een nog slechtere competitiestart kent KAA Gent. De nummer twee van vorig seizoen staat met nul uit drie stijf onderaan.

Een heel hard gelag voor de supporters van Gent. De ploeg bulkt van de ambities, maar moet voorlopig pas op de plaats maken. In de eerste twee wedstrijden gingen de Buffalo’s onderuit tegen STVV en Kortrijk. De nederlagen kostten Jess Thorup zijn baan. In de persoon van Laszlo Bölöni werd al snel een nieuwe trainer gepresenteerd. Hij moest tegen Royal Antwerp FC voor de ommekeer zorgen, maar ook op bezoek bij de bekerwinnaar sloeg Gent een flater. Een doelpunt van Dieumerci Mbokani bezorgde Antwerp de driepunter en Gent een nieuwe dreun. De nummer twee van vorig seizoen bevindt zich na drie speeldagen op een beschamende laatste plaats.

Charleroi

De ploeg die samen met Beerschot verrassend aan kop gaat, is Sporting Charleroi. De Zebra’s maakten vorig seizoen weliswaar een goede indruk en eindigden op de derde plek, maar de verwachtingen waren niet al te hooggespannen. Sterkhouder Núrio Fortuna trok naar Gent, maar de vleugelverdediger zal met jaloezie naar de prestaties van zijn oude werkgever kijken. Charleroi zegevierde in de eerste twee wedstrijden tegen achtereenvolgens Club Brugge en Oostende en was zaterdag met 1-3 te sterk voor OH Leuven. De ploeg heeft evenals Beerschot de volle buit na drie wedstrijden.

De top drie wordt niet gecompleteerd door Anderlecht, maar Standard. Vincent Kompany leek met zijn ploeg af te stevenen op een belangrijke zege op Moeskroen, maar een doelpunt van Harlem Gnohéré in de absolute slotfase gooide roet in het eten. Bij een overwinning had Anderlecht zich gemeld bij de bovenste drie. Genk, de komende tegenstander van Club Brugge, speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen Standard. Na één overwinning en twee gelijke spelen in de eerste drie competitiewedstrijden bezet de ploeg van Hannes Wolf de zesde plek.

Pro League, speeldag 3:

  • Kortrijk-Eupen 0-0
  • Zulte-Waregem-Waasland-Beveren 4-1
  • Mechelen-Cercle 2-3
  • OHL-Charleroi 1-3
  • Antwerp-Gent 1-0
  • Standard-Genk 0-0
  • Club Brugge-Beerschot VA 0-1
  • Anderlecht-Moeskroen 1-1
  • Maandag 20.45 uur: STVV-Oostende

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws