Foto: ©Blue Army

Ceulemans zag in bekerfinale geen schim van de kampioenenploeg

De nederlaag in de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC komt hard aan bij Club Brugge. Het elftal van Philippe Clement kwam bijzonder matig voor de dag en liet geen moment zien waarom het vorig seizoen met zoveel overmacht kampioen werd. Icoon Jan Ceulemans denkt te weten waar het probleem ligt. ”Club mist een diepe spits.”

In aanloop naar de eindstrijd in Brussel gold Club Brugge als torenhoge favoriet. Blauw-Zwart maakte de favorietenrol echter geen moment waar. De supporters wisten niet wat hen overkwam. Het was aan Simon Mignolet te danken dat Lior Refaelov na 25 minuten spelen niet de 0-3 of 0-4 maakte, maar slechts de 0-1. Na de rust begon het wat beter te lopen bij Club Brugge, maar de zege van Antwerp kwam eigenlijk geen moment in gevaar.

”De kampioenenploeg hebben we niet te zien gekregen. Antwerp heeft verdiend gewonnen”, zei Ceulemans bij Sporza. ”Antwerp stond sterk georganiseerd en begon feller. De ploeg had niks te verliezen en ging er echt voor.” De mannen van voormalig Club Brugge trainer Ivan Leko leverden een puike prestatie. De Kroaat zag de afgelopen tijd veel spelers vertrekken, waardoor hij met flink wat nieuwe namen naar de finale moest toewerken. Clement wist zijn sterspelers te behouden, maar die lieten afgelopen zaterdag niet zien wat ze in huis hebben, zag ook Ceulemans. ”De voorbije weken heeft Antwerp sterkhouders laten gaan zoals Bolat en Hoedt, bij Club Brugge waren ze afwezig. Vormer of Vanaken konden het verschil niet maken, zij hadden duidelijk hun dagje niet.”

Ook Ceulemans zag dat Brugge in de tweede helft beter voor de dag kwam. ”Maar de grote kansen bleven uit. Het team haalde zijn niveau niet. Club mist een diepe spits. Ze hadden niemand in de punt staan die de bal kon bijhouden.”

Valse start

De nederlaag is een hard gelag voor Club Brugge. De ploeg kon voor de derde keer in de clubgeschiedenis de nationale dubbel veroveren. Ruud Vormer spreekt van een valse start, Brandon Mechele noemt het een gemiste kans. Is de nederlaag reden tot paniek? Dat niet, volgens Ceulemans. ”Neen, daar is het nog te vroeg voor. Vermoedelijk zal het om een mindere dag gaan, al zal de nederlaag wel hard aangekomen zijn.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws